Jag vill bli förbannat framgångsrik.

 

Mina fantasier kretsar kring att hamna på listor som “De 30 mest inflytelserika kvinnorna under 30”, att få föreläsa på stora konferenser och att vara en välkänd grym designer, med svinmycket lön och makt. När jag tittar framåt handlar mina mål till stor del om mitt professionella yrkesliv och hur min karriär ser ut. Vad har jag för jobbtitel, hur många har jag inflytelse över och vad för milstolpar kommer jag ha passerat på vägen till min framgång.

 

På andra sidan spektrumet av saker att prioritera lockar resor runt världen, umgänge med familj och vänner och tid för mig själv. Ett uttryck jag och mina vänner ofta använder när vi ser en person som verkar verkar har det gött och härligt är hen har det “all figured out”. Vi syftar då på att personen verkar förstått vad livet går ut på, och ser ut att njuta till fullo. Senast vi använde det såg vi en dam som njöt av att bada fötterna i en klarblå sjö och löste korsord i solen.

 

Jag är kluven mellan frågeställningar som “Prioriterar jag rätt för att bli framgångsrik? Är det bättre att jobba hårt nu och ta ledigt senare? Blir jag lyckligare av att vara framgångrik?” och andra instinkter som säger att jag borde lägga mer min tid på att vårda mina relationer och att leva mer i stunden. Dagligen försöker jag lista ut är vilka saker i mitt liv jag gör för att jag verkligen vill och vilka av sakerna i mitt liv jag gör för att jag vill imponera på min omgivning. Det är inte sällan jag tvivlar  på mina beslut och funderar på hur man vet vad man faktiskt vill göra.

 

Jag, och många i min omgivning, kämpar med att inse att man som människa bara har x mycket tid och y mycket energi. Vi måste hushålla med tiden vi har och prioritera vad för aktiviteter vi vill ägna våra dagar åt, för ingen av oss har oändligt med tid. Vi måste hela tiden göra aktiva val – som avgör om vi kommer spendera vår tid med att kämpa för att bli framgångsrika – eller bygga meningsfulla relationer och erfara nervkittlande upplevelser.  Det gör nästa ont att erkänna – men en kan inte göra allt.

 

Jag kommer fortsätta brottas med frågor om vad jag ska prioritera i livet. Att försöka lära känna sig själv och förstå sina värderingar tror jag är ett bra förstasteg. Att fråga sig “varför?”.  Varför vill jag bli välkänd och rik? Varför vill jag att andra ska se upp till mig?

 

Även om jag inte kunde önska mig ett bättre jobb för sommaren, där både jag och samhället uppmanar mig att göra mitt absolut bästa och kämpa tills jag lyckas – har jag de senaste två veckorna valt att både ta ledigt för att åka till Mallorca och hänga på stranden och för att hajka med goda vänner och erfara vackra alputsikter. Bjussar på lite fina bilder!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interlaken i Schweiz på Hajk!

 

IMG_3168

 

Mallorca!

 

Nu har jag bara en jobbvecka kvar innan jag ska på way out west, så här får ni lite pepp av Ana Diaz:

 

 

Helena


2 Comments

Greta · August 4, 2016 at 12:28 pm

Wow!!! Grym text som tar fram också mina djupaste konflikter!

Maja · August 5, 2016 at 5:17 pm

Haha hade tänkt skriva exakt samma sak som Greta. Precis detta funderar jag också riktigt mycket på! Bra text!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *