I lund fick jag prova på det fantastiska studentlivet, baler och annat som bara lund kan erbjuda – och blev förälskad i Lundalivet.

Hej Annie! Har det alltid varit självklart för dig att bli ingenjör?
Nej, under min uppväxt ville jag bli plastikkirurg. Efter att ha rest jorden runt i 1,5 år kom jag till insikt att jag är inte tillräckligt händig för det samt att mitt genuina intresse för matematik håller i sig. Teknisk Fysik blev därför det självklara valet för mig, även med tanke på att civilingenjörexamen leder till ett yrke (enligt min gymnasielärare).

Du läste Teknisk FysikLTH i Lund. Hur kom det sig att du hamnade där?
Jag hade vänner som började studera i Lund före mig och bjöd mig till dit. I Lund fick jag prova på det fantastiska studentlivet, baler och annat som bara Lund kan erbjuda och blev förälskad i Lundalivet.

Vad var det bästa med att läsa Teknisk Fysik?
Mycket kul matematik men också en otrolig sammanhållning bland teknologer. TLTH (Teknolog kåren) erbjöd många spännande och mycket lärorika uppdrag och inte minst ett stort kontaktnät som jag än idag har nytta av i arbetslivet.

..under min uppväxt ville jag bli plastikkirurg. Efter att ha rest jorden runt i 1,5 år kom jag till insikt att jag är inte tillräckligt händig för det..

Berätta om ditt bästa studentminne!
Jag har nog inget ”bästa studentminne”, utan många ”bästa minnen”. Till exempel Kårbaler, arbete med Pålsjö Ängsblad (kårtidningen), arbetet på Hilbert kafé med Teknisk Fysiks skidresa som belöning, och så vidare.

Om du skulle se tillbaka på din tid som student, skulle du gjort något annorlunda idag?
Jag hade satsat hårdare på att klara mina tentor i första hand och kuligheter i andra hand och sluppit “ett ständigt dåligt samvete”.

Idag är du IT konsult på Acando. Vad innebär det?
I praktiken innebär det ett arbete med fokus på process optimering och effektivisering samt IT transformation och strategi, där förändringsprocesser skapar värde för kunden. Arbetar oftast globalt med internationella företag och även offshore.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Antingen är jag hos kund på spännande uppdrag eller på vårt kontor och jobbar med affärsutveckling på Acando. Uppdragen varierar men mycket handlar om att skapa en djupare kundkontakt för ett effektivt och framgångsrikt samarbete med våra kunder.

En dag är aldrig en annan lik på Acando. Jobbet innebär variation, det är spännande med lärorika kunduppdrag, öppnar för nya möjligheter..

Vad är det bästa med ditt jobb?
En dag är aldrig en annan lik på Acando. Jobbet innebär variation, det är spännande med lärorika kunduppdrag, öppnar för nya möjligheter samt att jag får chansen att prova på nya saker.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Fortsätta att hjälpa företag att bli mer effektiva och framgångsrika och kanske en dag arbeta som volontär med forsknings projekt inom cancerfonden. Samt att blicka tillbaka och inte ångra en minut av mitt liv.

Avslutningsvis, vem är din största förebild?
Steve Jobs. Han har bidragit till en fantastisk och positiv utveckling av vardagstekniken och därmed påverkat vår sociala livsstil som ingen annan har. Här kommer ett Youtube-klipp med Steve Jobs’ Last and Best Advice.

[Intervjun skapades den 7 juli, 2016]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *