[two_third]Kan man verkligen vara ledig en hel sommar som vuxen människa? Den här tanken har slagit mig flera gånger, och lika många gånger har jag fått slå ifrån ångesten som tycker att jag borde göra något “vettigt”. Precis som Mia skrev i sitt inlägg, så har jag också bestämt mig för att vara ledig under sommaren, för första gången på minst 10 år. Egentligen kanske det inte spelar någon roll om jag varit ledig de senaste 10 åren men min prestationskänsla måste få poängtera detta, i rädslan att människor ska tro att jag är “lat”. Jag tror det är många som håller med mig om den känslan, speciellt vi prestationsinriktade. Tänk att inte prestera något för karriären på 3 månader! Jag kommer misslyckas med livet! Tänk om jag inte får något jobb bara för att jag inte sommarjobbat! Ni förstår och känner säkert igen detta; massor av katastroftankar. Dessutom kommer jag ifrån en lantbrukarfamilj, och där finns inget som heter ledigt på sommaren. Så jag har haft en stressig ledig första vecka för att en överhängande tanke av att jag borde göra något ständigt infunnit sig. Just nu försöker jag övervinna denna tanke genom att göra ännu mindre. Jag avundas dom som verkar vara hur lugna som helst över att inte känna någon press att sommarjobba.

För 1 år sen hade det varit otänkbart för mig att ta hela sommaren bara för mig själv och mitt välmående. Förra sommaren fick jag sommarjobba första gången som ingenjör även om det var i min mest stressigaste period och jag egentligen skulle tagit ledigt. Jag är därför glad att jag detta år har fått mer insikt om mitt välmående och vad som egentligen är viktigt. I mitt fall just nu: vila.
Och vi är nog fler som behöver det, så jag hoppas ni alla tar någon dag, vecka eller hel sommar och är sjukt lata, utan måsten och bara gör det som är roligt och lugnande!

 

10297562_10152345900444373_2394249852094151764_n

El Nido

[/two_third]


1 Comment

Kristina Sturk · June 13, 2016 at 7:41 pm

Klokt av dig att känna efter Greta! :) Hoppas du får en fantastisk sommar! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *