En vecka har gått sedan jag flyttade till Stockholm och började på mitt sommarjobb som intern på ett IT-konsultbolag. Jag har lärt mig åka två olika tunnelbanelinjer och jag har passerat stadiet med att stå på sidan i rulltrappan och till och med blivit en sån som går uppför och stör sig på de som står fel. Kort sagt har jag acklimatiserat mig bra till min omgivning.

Huvudet är fullt av all ny information till den grad att jag däckar vid halv tio för att jag är så trött av alla nya intryck. Jobbet är roligt men utmanande, minst sagt. Jag ska jobba med testning av IT-system och har aldrig programmerat i ett språk högre än C och hade tills för en vecka sedan ingen aning om hur en hemsida fungerar. Så än så länge känns det rätt övermäktigt och jag undrar lite hur jag egentligen hamnade här… Men när självtvivlet knackar är det här ett fantastiskt TED-talk att titta på. Sheryl Sandberg kan vara bland de coolaste tech-kvinnorna just nu och hon sätter verkligen fingret på ett av de största problemen jag brottas med och kommer att fortsätta brottas med under min framtida karriär.

 

 

Videon från TED
Bildkälla 

2 Comments

Greta · June 16, 2016 at 9:01 am

Jag tror det är lite så vi alla känner inför ett nytt sommarjobb, jag har iaf känt så. När du ser det här från slutet av sommaren kommer du vara så stolt och glad över dig själv och ditt arbete! :)

Anonymous · June 19, 2016 at 9:19 am

Åh tack Greta! Jag hoppas det! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *