För några veckor skrev jag ett inlägg om hur Hermione Granger har inspirerat mig under min uppväxt. Hermione är en av många kvinnor som har inspirerat mig och i det här inlägget tänkte jag dela mig av mina absolut största (och kvinnliga) inspirationskällor!

Emma Watson: Emma, som de flesta av oss känner igen som just Hermione Granger, är inte bara en fantastiskt duktig skådespelare. Hon är även en av vår generations största förespråkare för likabehandling mellan män och kvinnor. Filmklippet nedan visar ett av hennes mer välkända tal och detta hölls i FN!

 

Hannah Widell & Amanda Schulman: Ända sedan jag började lyssna på Fredagspodden för sisådär en tre år sedan har dessa två varit stora inspirationskällor för mig. Inte bara för att de lyckats bygga upp sitt företag, utan främst för att de så öppet pratar om psykisk ohälsa. Jag tycker att ämnet psykisk ohälsa är något som måste få ta mer plats i samhället och något som måste bli mindre tabubelagt. Tack var Fredagspodden har detta ämne blivit mindre tabubelagt för min del och jag hoppas att många andra därute känner likadant!

amanda-schulman-hannah-widell-elle

Maria Strømme: Jag har tidigare bloggat om Maria, men eftersom att hon är så otroligt grym är det värt att nämna henne igen. Maria är professor i nanoteknologi vid Uppsalas Universitet – en titel hon fick vid en ålder på 34 år. Att som ung kvinna få en sådan högt uppsatt titel inom en mansdominerad värld tycker jag är riktigt beundransvärt!

16976601195_2a8a981aca_k

Listan av balla tjejer där ute kan självklart göras ännu längre, men dessa fyra är mina fyra främst inspirationskällor. Vem/vilka inspirerar dig mest?


1 Comment

5 tips för att toppa tentaperioden – Womengineer · May 29, 2016 at 5:20 pm

[…] #girlpower maj 28, 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *