Ingen framtidsplan och studentdagen närmar sig? Den situationen stod i alla fall jag i för 5 (!) år sedan när det var dags för mig att ta studenten. Förstahandsvalet att läsa musik på folkhögskola hade gått åt skogen och trots att jag skickat in en anmälan till att börja plugga på universitetet till hösten kände jag mig inte alls redo för det.

Sedan jag såg filmen Amelie från Montmartre första gången har jag velat lära mig franska och jag insåg att ett sabbatsår skulle vara en toppenmöjlighet att förverkliga den drömmen. Jag slängde upp en annons på en hemsida som förmedlade aupairer till familjer runt om i världen och snart började förfrågningarna trilla in. Fem dagar efter studenten var jag trött på ovissheten att inte vad jag skulle göra till hösten och jag tackade ja till en svensk familj i Bryssel. Det visade sig vara helt rätt. Jag fick plugga franska på dagarna när barnen var i skolan och på helgerna utforskade jag och mina kompisar både Belgien och resten av Europa.

150157_10150856663064304_223748321_n

Jag och min fina vän Lisa spanar in slagfältet i Waterloo

Både jag och Greta valde aupair-spåret men självklart finns det en mängd andra saker man kan välja att göra. Jobba, resa, plugga fristående kurser, bara fantasin sätter gränser.  Mitt tips är att hitta det där du drömt om att göra och bara kör om det är nån gång det inte gör något om du misslyckas är det nu!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *