För ett tag sedan skrev Jenny ett inlägg om hur pluggmotivationen avtar så fort solen kikar fram. Jag känner definitivt igen mig i detta – att plugga till tentorna i läsperiod fyra är alltid det värsta eftersom att man vet att sommarledigheten väntar på en. Förutom att se till att spendera så många pluggpauser som möjligt ute i solen brukar jag motivera mig med att fundera på The Bucket List of My Life. Mellan alla sammanfattningar, genomgångar av extentor och så vidare läggs saker både till och tas bort ifrån listan.

I skrivande stund har jag, precis som många andra studenter, inte lång tid kvar till tentorna och to do-listan med saker växer sig längre för varje dag som går. Det är i sådana här stunder jag behöver min bucket list som ser ut såhär:

– Besöka Warner Bros. Studios i London: Ända sedan Warner Bros öppnade upp inspelningsstudiorna utanför London har jag velat åka dit. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för lång tid innan jag får besöka denna plats – jag har lovat mig själv en Londonresa i examenspresent!

hp

 

– Springa halvmarathon i New York: Ni som följt mig på Instagram i veckan har sett att jag varit ute och sprungit en hel del. Att utmana sig själv till att komma upp i dessa distanser vore riktigt ballt och att springa ett halvmarathon i staden som aldrig sover vore en once in a lifetime experience.

loreen_baku_2012_aus

Mitt bästa ESC-minne är nog när Loreen tog hem segern 2012. Får fortfarande gåshud när jag ser hennes magiska framträdande

– Se Eurovision live: Ända sedan jag var liten har jag tyckt att en seger i Eurovision Song Contest är det absolut viktigaste och största som kan hända för Sverige under ett år. När alla andra har beklagat sig över hur dåligt det går för Sverige i typ fotboll har jag glatt informerat om att vi svenskar inte är så kassa på det som är allra viktigast – musik. Som ni kanske förstår har Eurovision (och Mello) varit något som intresserat mig under en längre tid så det vore verkligen en dröm att se finalen live någon gång och jag kan säga att det grämer mig lite att jag inte kunde vara på plats i Globen igår kväll…

– Skriva en bok: Något annat som jag tyckt om sedan jag var liten är att skriva. Jag lade ner många timmar på att skriva “böcker” (=alltså c:a 20 sidor handskrivna sidor där halva sidan oftast bestod av någon illustration) när jag var liten. Någon gång ska jag ta mig tid att förverkliga detta!

berlin-travels

– Bo utomlands: Någon gång i livet vill jag bo utomlands. Ett land som står högt upp på listan är Tyskland. Tyska är ett språk som jag ångrar att jag släppte efter mitt andra gymnasieår (ni gymnasieelever som läser detta – håll fast vid ert B-språk) eftersom att jag har hört att det är väldigt användbart att kunna tyska som svensk civilingenjör. Förhoppningsvis lyckas jag ordna upp mitt liv så att jag kan samla på mig några högskolepoäng i tyska!

 

Det där var några av de punkter jag har på min bucket list. Hur ser dina punkter ut?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *