Jag älskar mat, båda att äta och laga. Fast mest att äta såklart. Som student finns det dock mycket utöver mat som en liten budget ska räcka till. Mitt bästa tips när det känns tråkigt att lägga pengar på mat som student – ät mer vegetariskt! För samma budget som det går att äta ganska tråkigt köttismat går det att ofta att köpa bra vegetariska råvaror. Samtidigt gör du något bra för din kropp och för miljön (win-win-win).

Jag är ganska dålig på att laga efter recept. Mest brukar jag slänga ihop saker av det jag är sugen på, men här kommer en blandning på saker jag ätit på senaste tiden som är gott, näringsrikt, nyttigt och billigt och fungerar superbra i matlådan!

20160215_195220

Sötpotatis- och morotssoppa med kokosmjölk.  Bara att koka sötpotatis och morot i kokosmjölk, med lite salt och peppar, sen mixa! Superenkelt och supergott. Här toppat med ruccola och rostade solroskärnor.

20160410_134547
Spaghetti med ärtpesto (mixade ärtor, rostade solrosfrön, grön chili, olivolja, vitlök, salt och peppar), körsbärstomater och edamanebönor.

6ea225dae9c9480198858ba61cc92fb3_980x0_c_85_ns_v4
Den här linsgrytan, gjord från det här receptet(bild lånad därifrån). Linsgryta är typ världens bästa studentmat, billigt, gott och funkar så bra i matlåda. Basen är röda linser (som är mer proteinrikt än en hel del kött!), krossade tomater och kokosmjölk. Sen bara blanda i det en tycker är gott.

 Mer budgettips och receptinspiration.


1 Comment

Kristina Sturk · May 2, 2016 at 9:07 pm

Åh soppan ska jag prova nästa gång jag har brist på inspiration :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *