Jag har alltid varit en person som tycker att det mesta är roligt, men bara till en viss gräns.

Hej Maja! Du är Womengineers nya PR och kommunikationsansvarig. Vad är det bästa med att vara med i Womengineer?
Hej! Det bästa med att vara med i Womengineer är att få möjigheten att träffa så många drivna tjejer med samma mål, både genom att arbeta med alla i Womengineer men också genom att träffa folk som är engagerade i andra liknande projekt. Sen är känslan att man faktiskt är med och kan påverka andra tjejers inställning till ingenjörs- och studentlivet helt fantastiskt!

Vad innebär det att vara PR och kommunikationsansvarig? 
Det innebär lite olika saker. Till exempel skriver jag pressmeddelanden, fixar innehållet i marknadsföringsmaterial och analyserar trafiken på hemsidan och sociala medier. Sen är det som jag tycker är roligast möjligheten att få komma på mer övergripande marknadsföringsstrategier för hur vårt budskap ska nå ut på bästa sätt.

Du är född och uppvuxen i USA. Hur kommer det sig?
Det stämmer! Min pappa fick jobb i North Carolina i USA strax innan jag föddes så mina föräldrar flyttade dit med mina syskon. De skulle bara stanna ett år men trivdes så bra att det blev åtta. Efter att vi flyttade till Sverige gick jag och mina syskon dessutom i internationell skola för att vi inte skulle glömma engelskan vilket jag är tacksam för nu, särskilt eftersom man lärde sig att ha en väldigt öppen inställning till andra kulturer.

Det var inte förrän jag gick på gymnasiet och insåg hur roligt jag tyckte det var med matte och logik som jag förstod att det nog var någonting för mig trots allt.

Har du alltid vetat att du skulle plugga till ingenjör? 
Haha nej verkligen inte! Min pappa är ingenjör inom elektroteknik och jag ville absolut inte följa i hans fotspår (förlåt pappa!), mycket eftersom han aldrig kunde förklara vad han faktiskt gjorde. Nu när jag nästan är färdigutbildad förstår jag fortfarande inte riktigt vad han gör om jag ska vara ärlig! Det var inte förrän jag gick på gymnasiet och insåg hur roligt jag tyckte det var med matte och logik som jag förstod att det nog var någonting för mig trots allt.

Varför valde du att plugga Industriell ekonomiLTH i Lund
Jag har alltid varit en person som tycker att det mesta är roligt, men bara till en viss gräns. Industriell ekonomi kändes som en allmän utbildning med bra framtidsutsikter där jag dessutom fick prova på diverse områden och skjuta upp mitt beslut om vad jag faktiskt ville göra med mitt liv i ytterligare något år. Så här i efterhand är jag jättenöjd, men jag tror faktiskt att jag hade passat in på flera ingenjörsutbildningar. Det man faktiskt lär sig som ingenjör är framförallt ett tanke- och handlingssätt. Hur man löser problem på bästa sätt med de resurser man har.

Vad är det bästa med din utbildning?
Det jag verkligen lärt mig att uppskatta med min utbildning och Lund som studentstad är att alla runtomkring mig är väldigt hjälpsamma. Vare sig det är föreläsarna, klasskamraterna eller de som bor på korridoren är alla måna om att hjälpa varandra att lyckas. När de som lär ut ett ämne är riktigt passionerade blir man själv mer intresserad, och ofta kan man få nästan hur mycket hjälp som helst av föreläsarna eller övningsledarna om man bara vill.

Framförallt upptäckte man att man klarade av så otroligt mycket bara man fick förtroendet, samtidigt som man skaffade otroliga minnen och fick vänner för livet.

Berätta om ditt hittills bästa studentminne!
Oj vad svårt, man har ju så många! Något som var väldigt roligt var när jag jobbade heltid på en studentnation. Kort och gott innebar det att jag fick testa på att driva ett företag tillsammans med fyra andra studenter där jag var ansvarig för att klubb- och restaurangbiten fungerade. Efter att bara ha fått lära sig teori i skolan och haft jobb med minimalt ansvar fick man plötsligt ta jätteviktiga beslut och se den direkta följden av dem ”på riktigt”. Framförallt upptäckte man att man klarade av så otroligt mycket bara man fick förtroendet, samtidigt som man skaffade otroliga minnen och fick vänner för livet.

Vad drömmer du om att göra i framtiden? 
Jag vill jobba med någonting i gränslandet mellan business och teknik, vilket i dagens samhälle kan innebära så otroligt många olika saker så det är en svår fråga! En sak jag är säker på är att jag vill ha ett arbete där jag får träffa många människor med olika bakgrund, eftersom jag tror att det utvecklar en både i arbetslivet och som privatperson. Nu låter det som att jag är på arbetsintervju haha, men det är sant!

Till sist, har du något youtube-klipp du vill dela med dig av?
Jag gillar att kolla på såna här klipp eftersom jag tycker att de ger en sån tydlig bild av situationen. Den här är riktigt på pricken!

[Intervjun skapades den 10 april, 2016]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *