En av mina favoritlåtar just nu: Cherry Wine – Hozier 

Här på bloggen har det ekat tomt den senaste veckan. Anledningarna till detta är många. Förra veckan hade jag mitt livs köttigaste labvecka – vi labbade varje eftermiddag, fyra dagar i sträck. Utöver detta hade jag fullt upp med allt styrelsearbete och lyckats dra på mig världens förkylning med tillhörande feber. Den lilla lediga tid jag har haft under den gångna veckan har ägnats åt att plugga. Men nu är jag tillbaka.

Istället för att skriva ett långt inlägg om vad jag har gjort den senaste veckan (och som ingen förmodligen bryr sig om) tänkte jag sammanfatta de gångna sju dagarna på ett annat sätt.

Skärmavbild 2015-02-12 kl. 21.30.42

…missade föreläsningar där min frånvaro har rättfärdigats med argumentet “jag är sjuk och behöver sova”: 3

– …timmar protokollmöte med Styrelsen: 6.5 (och då är pauser inräknade)

-…sedda avsnitt av godtycklig TV-serie: 1 (normalt brukar detta ligga på 5+)

-…timmar sömn per natt (genomsnitt): 6

-…gånger jag behövt köpa tillagad mat för att jag inte har hunnit laga matlådor: alldeles för många

-…selfies tagna med diverse föreläsare: 2

Under helgen som kommer händer det mycket. Fredagkvällen kommer att spenderas på en korridorsfest på Delphi. På lördag ska jag på en dagsutbildning på Kåren (som börjar på tok för tidigt) och kvällen kommer ägnas åt Mello-häng med världens bästa Styrelse. Söndagen blir en riktig plugg- och fixdag. Matlådor ska lagas, instuderingsfrågor på fyra kapitel i biokemin ska besvaras (så att jag med gott samvete kan säga att jag är i fas).


2 Comments

miahol · February 13, 2015 at 6:47 am

Är det biokemi ni labbat i? :)

kristu · February 14, 2015 at 5:06 pm

Ja, precis! :) Fyra labdagar resulterade i att vi bland annat renade fram laktatdehydrogenas – ett enzym som katalyserar omvandlingen av laktat till pyruvat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *