[two_third]Jag behöver inte fråga mina föräldrar vad dom gör idag. Jag vet att söndag är en vilodag. Det känns som om våran generation har glömt bort den där viktiga dagen och istället kan söndagen bli till för att (som student) ta fatt skolan, göra to do listor för kommande veckan och mentalt förbereda sig för att stressnivån åker upp måndag morgon. Det är ganska ironiskt (och idiotiskt) egentligen, att vi stressar oss för att vi kommer stressa i framtiden.

 

Bildkälla

Jag har haft en ganska usel vecka på grund av att min spänningshuvudvärk kommit tillbaka. Den har varit borta i nästan ett år så jag kan säga att jag bev väldigt frustrerad i veckan. När vi får ett problem tenderar vi att försöka lösa det. Det var så jag gjorde. Stretcha, försöka tänka ut om jag sitter konstigt, spänner käkarna? Lösningarna funkade inte.

Sen lyckas jag komma på att jag ju faktiskt nyligen börjat plugga heltid igen och det måste vara alla mängden skoluppgifter som jag stressar mig över. Jag försöker lösa problemet igen. Tar mer tid ledigt, går på yoga, försöker vara i nuet. Lösningarna hjälpte mig inte.

Först idag, när jag kommer över Meditationsguidens klipp om stress som poletten föll ner. Jag har försökt arbeta mycket med hur jag tänker om stress men det är en bit kvar att gå innan mina tankar är stressfria. Därför är det så bra att det finns andra som kan påminna en då och då om hur det egentligen funkar! Klippet nedan hjälpte mig idag att få det där perspektivet som jag ofta glömmer bort. Kanske kan det hjälpa dig också. Tyvärr är kvaliten dålig, men innehållet så nyttigt.

Det jag glömde bort är att jag har satt upp förväntingar på mig själv att hinna med saker. Ofta utan att jag egentligen överlägger med min hjärna så har mina tankar redan sattit upp “dead lines” på när jag “borde” vara klar. Jag har erfarat att det är mina förväntningar på mig själv som stressar mig som mest, och videon går igenom det här väldigt bra. Nu ska jag försöka “prata” med mina tankar och fråga vad dom egentligen håller på med! Haha.

Klippet heter mindre stress med meditation. Jag förknippar ofta meditation med att sitta tyst och inte försöka tänka på något. Herren nedan beskriver meditation som en sinnesstämning och hur du väljer att tänka, vilket jag inte riktigt har hört förut och som jag tyckte var riktigt bra! [/two_third]

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *