Vad gör egentligen en ingenjör? Trots att jag nu har pluggat till ingenjör i två och ett halvt år är det något jag själv fortfarande undrar över. Eller snarare: hur ska jag kunna välja vad jag vill göra när jag blir färdig ingenjör? Jag tycker så mycket verkar intressant och roligt.

Som en ingenjör inom industriell ekonomi kan du exempelvis…
Anna_Horvath
…kanske göra en liknande karriärsresa som som Anna och börja som teamledare för en marknadsgruppen, till att jobba som försäljningschef, till att bli VD.

Liva Lager 300
…jobba som affärsansvarig för kunder och jobba med kundkontakt, leveranser och föreslå nya lösningar inom dessa områden som Liva.

lina_olofzon

… jobba som managementkonsult som Lina.

Detta är bara några av massor med möjligheter. Jag försöker därför så ofta jag kan ta tillfällen som ges för att få större inblick i hur livet efter examen kan se ut. På universitet finns en drös saker att inspireras ifrån och igår deltog jag i programmet “Skugga en alumn”. Det innebar att jag under en dag fick följa en utexaminerad student på jobbet.

Jag fick möjligheten att följa David Nord, som bland annat startat och driver det framgångsrika företaget Work System. Jag fick hänga med på olika möten, träffa medarbetare och framförallt en gigantisk dos med inspiration! Nu vill jag också bli entreprenör!!! Och kanske något som liknar det som Anna jobbar med! Eller kanske Liva! Eller kanske Lina…  Ja, ni fattar. Det finns så många roliga möjligheter efter min utbildning och egentligen är det väl himla lyxigt att jag har beslutsångest över en sån sak ändå.

Tips för dig som vill få en inspirationsboost och göra samma sak ifall du är:

1) Gymnasietjej ==> Gå in här och anmäl dig till IGE-day för att få följa en ingenjör på jobbet en dag.

2) I-student på Liu ==> Delta i Skugga en alumn! Bara göre!

3) Annan nyfiken, inspirationssökande student ==> Varför inte våga höra av dig till någon i arbetslivet som du beundrar? Det värsta som händer är att du får ett nej!


2 Comments

Greta · February 3, 2016 at 8:40 am

Grymt och inspirationsgivande inlägg! :D

Bli inspirerad – poddtips! – Womengineer · May 4, 2016 at 6:18 am

[…] finns så många vägar att ta efter en ingenjörsutbildning!  Jag tycker därför det är så inspirerande och spännande att få koll på vad andra […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *