BRAUTB

Att betygen från gymnasiet ska ha så stor inverkan på vår framtid. Den tiden när man varken vet vem man är eller vad man vill. Det kan vara svårt att inse vikten av att fixa bra betyg, innan det är försent.  Du står där med studentmössan och vet inte vad nästa steg är. Hur gör man då? Är det kört? Måste du läsa om hela gymnasiet eller kan finns det en genväg? 

gameover

Bild från gjob.co.uk

 

Jag trodde iallafall det, att det var hopplöst. Med ca 17,6 i snittbetyg var drömmen ”Industriell Ekonomi” på KTH, Chalmers eller Lund inte ett alternativ. Efter mycket grubblande kom tanken att få in foten på en Högskoleingenjörs utbildning (3år) och köra full fokus på betyg samt frivilliga projekt att kanta Cv:t med kanske jag har en chans! En chans att efter de tre åren söka Masterutbildning på en av ovan nämnda skolor.

De 3 åren har snart gått. I juni kan jag titulera mig som ”International Business Engineer”. Något som jag brukar kalla ”Industriell ekonomi – light” vid närmare förklaring av innehållet i mina studier. Den 18 januari var sista dagen att ansöka! Har surfat runt en hel del för att välja rätt inriktning. Har velat fram och tillbaka Chalmers eller KTH som förstahandsval? Bo kvar eller inta en ny stad? Komfort eller utmaning? Förra fredagen stod valet klart och i sista sekund byttes ”Masterprogram, industriell ekonomi” på KTH till ” Management and Economics Of Innovation” på Chalmers. Första gången jag läste programbeskrivningen till den sistnämnda fick jag trots allt rysningar, det prickade så rätt

Innovation processes present challenges and opportunities for a range of different organisations, such as established firms, new entrepreneurial firms, universities and government agencies. Industry, as well as society, therefore need managers and employees who not only have scientific and engineering training but who also have acquired a thorough understanding of the innovation process and how it can be handled in a financially successful way.

Källa: Chalmers

 

Har precis skickat in de filer och certifikat som behövs för att komplettera ansökan. Nu är det bara att hålla tummarna.

MOM_Game_Over_Continue_screen

bild från iglinavos files

Råkar det vara så att dina gymnasiebetyg inte håller till den utbildningen du vill söka, se till att hitta en alternativ väg, för det finns alltid en lösning. Frågan är: hur motiverad är du att nå ditt mål?

Lycka till!
Kram
Ellen (tidigare skrev jag bloggen: vonellen)

 


1 Comment

Greta · January 25, 2016 at 3:59 pm

Åh vad spännende!! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *