18 dagar av 2016 har passerat och man kan ju tycka att jag borde vara införstådd vid att det är nytt år vid det här laget. Men icke. Eftersom att jag tentapluggat som aldrig förr under de senaste två och en halv veckorna har det inte riktigt sjunkit in att det faktiskt är 2016 förrän idag.

Precis som för många andra studenter inledde även jag vårterminens studier idag. Under de kommande åtta veckor ska jag bli expert på cellbiologi och enhetsoperationer – två kurser som än så länge verkar riktigt intressanta. Precis som Greta har jag roliga kurser framför mig! Det som känns mest spännande är att båda kurserna innefattar examinationsformer som, för oss tredjeårsstudenter, ännu inte är utforskade. I cellbiologin ska jag för första gången skriva en rapport på egen hand – exakt vad det arbetet ska handla om har jag inte riktigt bestämt än, men jag har en idé! I denna kurs ska vi även göra en film om något område inom cellbiologin vilket ska bli riktigt kul (även om jag är lite deppig över att vi inte får labba något).

small-intestine-3

Snart vet jag ALLT om de här små rackarna. Bilden föreställer mänskliga hudceller!

Kurs nummer två är en ren projektkurs och för första gången under vår utbildning kommer vi i kontakt med något som liknar ingenjörsmässigt arbete. Alla studenter har delats upp i grupper om sex studenter och tillsammans ska dessa grupper lösa en uppgift som vi fått tilldelad oss. Gruppen jag är i ska arbeta med torkning av fruktpuré/juice. Som jag förstod det är detta en vanlig uppgift inom livsmedelindustrin och det ska bli riktigt intressant att utforska livsmedelsdelen av biotekniken – ett område vi inte kommit så mycket i kontakt med.

Något annat som är nytt detta år för min del är den post jag innehar i Sektionens Styrelse. Som några av er kanske vet satt jag som Sekreterare under 2015 och eftersom att jag hade så himla kul bestämde jag mig för att söka ytterligare ett år. Sektionen gav mig sitt förtroende och under detta år sitter jag som Vice Ordförande! I morgon är det dags för nya Styrelsens första åtagande – Sektionsmöte och jag ser framemot att delta i mötet från ett icke Sekreterar-perspektiv.

Nu är det dags för mig att förbereda inför morgondagen! Dels läsa igenom handlingarna inför mötet, dels förbereda inför första mötet med projektgruppen!

Vi hörs snart igen!
Kram på er!

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *