Ni som följt mig en länger tid vet att jag, eller familjen, har en tendens till att alltid bli förkyld. Jag har klagat om det här  och här . Då det gått ett tag sedan min senaste uppdatering är det inte helt ologiskt att tro att jag än en gång lamslagits av ett virus och ligger nedbäddad i feber men så är det inte! Jag har nämligen kommit fram till det ultimata ”hålla förkylningarna borta” knepet. Det består av tre delar.

Del 1: Ingefära.
Strimla färsk ingefära i tunna bitar och lägg dem i en vattenfylld tillbringare. Täck över och låt stå i kylskåpet. Drick ett glas varje morgon. Många kör med en färsk citron. Själv tycker jag inte om smaken men det fungerar säkert lika bra.

Del 2: D-vitaminer.
Det mörka vinterhalvåret medför brist på D-vitamin vilket spelar roll i kroppens immunförsvar. Ett tillskott kan därför vara att rekommendera. Själv äter jag ett piller ungefär varannan – var tredje dag.

Del 3:Tvätta händerna.
Det är väl rätt självklart men bör ändå tas upp i ett sådant här sammanhang. Att tvätta eller desinfektera händerna när man befinner sig på offentliga platser är viktigt om man vill undvika smitta. Speciellt när man hänger på skolan dag ut och dag in!

 

VIRUS

Bilden är lånad.

 

Lycka till i kampen mot virusen!

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *