Förra läsperioden berättade jag om hur intressant jag tyckte kursen Tillverkningsmetoder var. Hur man tillverkar alla dessa prylar man ser dagligen. Jag tyckte det var riktigt häftigt att få insikt. Lite som TV programmet “how it´s made” på riktigt!

Nu läser vi en fortsättningskurs som enbart är designade för oss på Teknisk Design. Den heter Materialteknik och tillverkningsmetoder. Nu går vi in mer på djupet i hur material är uppbyggda. Varför vissa material är hårda och varför andra flyter på vatten. Det är mycket molekyl- och atomtermer på föreläsningarna och jag är uppriktigt inte så förtjust i det. Det jag tycker är riktigt kul är att sätta på mig Sherlock Holmes hatten och utforska vilket material jag ska ha till en produkt.

Vi har precis haft en uppgift om just det. Jag valde en vinkork. Vilka material kan man göra en vinkork av förutom kork?

Jag har suttit hela veckan och luskat. Nu har vinkorken hjälp mig mot mer kunskap!
Svaret är plast!

Apropå plast, så hade vi en labb där vi fick 12 plastbitar och skulle med olika metoder komma fram till vilken plasttyp det var! En av metoderna var att lukta på plasten! Hade jag ingen aning om! haha. Här har ni min labbpartner Lisa som vidgar sina luktsinnen!


1 Comment

miahol · November 23, 2015 at 1:45 pm

Det är så härligt när man får börja tillämpa det teoretiska kunskaperna man samlat på sig under de första åren! Det är sådana kurser som håller en flytande under tunga perioder :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *