Innan jag och min kille träffades hade han planer på att skaffa sig en hund, men det hela kändes lite för krävande med tanke på att det ju fanns studier, arbete och hem att sköta. Men, sen kom ju jag. Och det tog oss inte lång tid att bestämma oss för att hund, det måste vi ha!

Sedan i februari har vi läst på, och den långsamma processen att välja rätt ras för oss påbörjades. Eftersom vi har den otroliga förmånen att bo mitt i Stockholm, så betyder det även att vi inte bor i världens mest spatiösa lägenhet. Det var utgångspunkten för beslutsfattandet. Alltså: hunden ska inte fälla, och den ska även inte behöva aktiveras alltför mycket. Samtidigt ville vi ha en hund som kunde följa med på jakt, långa promenader, löpturer osv. Sedan så älskar vi båda två tryffel, och vad passar bättre då, än en Tryffelhund?!

Rasen heter Lagotto Romagnolo och har sitt ursprung i Italien. Den här rasen är gammelfarfar till alla pudlar, retriever-raser och övriga vattenhundar. Ursprungligen användes den för att apportera skjutna fåglar, men nu har dess luktsinne framavlats för att kunna hitta tryffel.

Planen var att få hem en valp till början av sommaren 2016, men ni kan nog förstå hur det är… Det GÅR ju inte att säga nej till en liten brun, krullig, kärleksfylld fyrabent krabat. I går, lördags, var vi och hälsade på vår andra uppfödare och det kändes helt rätt. Hon var mycket förståndig och innan vi träffade valparna, fick vi först bekanta oss med kullens föräldrar. Ärligt talat så var pappan till kullen nog den trevligaste hund jag har stött på. Lugn, social, och det var nästan som att han på riktigt förstod vad vi pratade om.

 

Och sen fick vi ju se valparna………………………………..

 

Och jag dog. Söthets-döden.

 

På lördag, (NU PÅ LÖRDAG!!!!!!!!!), ska vi få ta hem vår lilla Melker!

Jag har hetsat runt på stan idag och spenderat en halv förmögenhet. Han ska ha det bästa av det bästa, vår lilla Melker. Nu ska jag bara lägga in en beställning på en riktigt fin hundsäng, som ska importas från Tyskland. Inne i djuraffären, när expediten visade de bästa valphalsbanden började jag helt plötsligt gråta av längtan. Ett rött litet halsband is storlek XXS fick det bli.

 

Jag längtar ihjäl mig efter dig, lilla Melker Douglas Adler, och jag ska älska dig tills mitt hjärta brister.

 

Screen Shot 2015-11-15 at 14.53.28

Bruna ögon, vita tassar och lite vitt på bröstet. Han är 1kg kärlek och perfektion.

melker

Svåra val, men tillslut föll vi pladask för den bruna kroll-totten, den busigaste lilla valpen i kullen!


4 Comments

Kristina Sturk · November 15, 2015 at 4:48 pm

Gud så söta! Det ska bli kul att följa din resa som hundägare :)

Jessika Karlsson · November 15, 2015 at 5:41 pm

Tack!! Ska försöka dela med mig så mycket som möjligt av det! Det ställer ju även krav på en ny studieteknik, i och med att jag måste vara hemma desto mer. En riktigt häftig utmaning helt enkelt!

Greta · November 17, 2015 at 4:03 pm

Haha! Vad kul att läsa ditt inlägg! Söthets döden och halsbandsgråt ska bli väldigt härligt att få läsa mer och lära känna Melker mer!

Jenny Stenström · November 17, 2015 at 7:25 pm

Alltså hur söt är han inte!? Mera Melker-bilder :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *