itma

Imorgon reser jag med 33 stycken andra textilingenjörsstudenter på studieresa till ITMA. ITMA är en av de största mässorna för textilmaskin- och komponenttillverkare globalt och genomförs vart fjärde år, denna gång i Milano, Italien. Rubrik för årets mässa är “Master the Art of Sustainable Innovation”. Vi är en grupp som tillsammans har arbetat under det gångna året med arrangemanget av studieresan och nu äntligen tidigt imorgon bär det iväg! Jag kan knappt fatta att jag får göra detta. Jag tänker tillbaka på när jag satt och pluggade naturbashalvåret inför att söka in till programmet och här sitter jag med en flygbiljett till en textilmaskinmässa! Drömmar kan slå in!

ITMA is the world’s largest international textile machinery exhibition. /…/ ITMA is recognised as the ‘Olympics’ of the textile machinery industry – a showcase of the latest technology and a vital meeting place for buyers and sellers from all over the world.

In keeping with industry trends, the 200,000 sqm exhibition has the theme ‘Master the Art of Sustainable Innovation‘. It underscores the importance of the industry’s drive towards sustainability in the entire textile and garment value chain.

Det är fantastiskt att som student få ta del av detta, och det känns häftigt att det är vi studenter som tillsammans har drivit igång hela studieresan. Det kommer ge mig inspiration att läsa, men också ge mig underlag till mina funderingar på var jag vill göra mitt bidrag i framtiden. Detta är en unik möjlighet att få ta del av det senaste inom maskinutveckling och att få inblick i var trenden går inom textilindustrin, samt få information om industrins senaste utveckling inom hållbarhetarbete.

Vår studieresa genomförs i ett samarbete med TMAS, Textile Machinery Association of Sweden. Vi studenter kommer på plats på ITMA utföra uppdrag för föreningens medlemmar, och har genom detta blivit medfinansierade av föreningen att genomföra resan. Det känns fantastiskt spännande att inte bara åka som besökare till mässan, utan även genomföra ett arbete på plats. I vår grupp ska vi genomföra en trendanalys inom trikå bland annat.

När jag läst om mässan säger dem att det inte går att täcka in hela mässarenan under ett besök. Det är ca 1700 registrerade utställare och över 100 000 väntade besökare. Så idag när jag packar, planerar jag snygga, propra kläder och framförallt bra skor. Det kommer bli mycket spring i dagarna!

Bild lånad från http://www.cematex.com

(Bild lånad från www.cematex.com)

Denna vecka är det jag som har ansvar för Instagram här på Womengineer, så vill ni följa med mig till Italien och ITMA håll koll där!

Vi som åker på denna studieresa har även fått ansvar för Textilhögskolans Instagram denna vecka som ni hittar under textilhögskolan där ni kan följa mina fina vänner, och ni kan även spana in våra egna uppdateringar på ‪ vår hash tag #‎textilingenjoreratitma2015‬.

Häng med oss till Milano! :)

//Lisa


1 Comment

Greta · November 11, 2015 at 3:19 pm

Vad häftigt! Och vilket bra tema det är. Det ska bli spännande att få följa! Ha så kul!!! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *