Vill du ha möjligheten att plugga eller jobba utomlands?

Civilingenjör är ett väldigt internationellt yrke, det är därför enkelt att plugga eller jobba utomlands om en vill. Jag älskar det faktum att jag just nu kan kombinera plugg med backpacking.  Under terminen har jag rest runt en del på Borneo samt varit på Perhentian Islands och Bali. Dessutom slutar terminen i Malaysia tidigt (idag är det bara en månad kvar!), vilket gör att  jag har tid att resa runt och upptäcka Asien innan jag flyttar tillbaka till Sverige. Jag ser verkligen fram emot det och det är verkligen en morot för att plugga riktigt ordenligt inför kommande tentor!

Så här såg det ut på min senaste resa:

Nusa2
De sista dagarna på Bali tillbringades på Nusa Lembongan, som  är en av tre öar som ligger precis utanför Balis sydöstra kust. Detta var utan tvekan det bästa stället under Balivistelsen! Ön är fortfarande inte så utbredd av turismen – hotellen ligger vägg i vägg med hyddor. Vi kom fram precis lagom till solnedgången.

Nusa1
Dagen därpå dök vi! Så himla glad över att numera vara dykare.  Korallreven var helt fantastiska och vi hade turen att se den sällsynta Molamolan – så cool fisk!

Nusa8
Vi bodde på ett helt underbart litet homestay där vi fick frukost på sängen varje morgon och hade den drömmigaste balkongen någonsin.
Nusa6
Alltså, hur nice utsikt?

Nusa5
Dagen därpå hyrde vi moppe och åkte runt tidigt tidigt innan en surflektion som vi bokat. Vägarna var sjuka! Haha! Asfalterade gropar snarare en väg. Här är en vy över ön.

2015-10-18 22.53.53
Åkte över en smal liten bro för att komma över till grannön.
Nusa4
För att beundra den här utsikten, hur är det möjligt att vattnet kan vara så blått?

Nusa9
Här är ett mycket nöjt leende pga nybliven prosurfer! Eller i alla fall kapabel till att ta vågor själva efter surflektionen. Så kul!

Nusa10
Solnedgången beundrades sedan från ett nice hotel som körde Sunday sessions med happy hour och gratis popcorn, bästa konceptet <3

2015-10-19 15.25.08
Sista dagen inleddes jag med ett yogapass. Otroligt svettiga timmar som stretchade och tränade mina framtida surfmuskler! Sedan slog vi oss ner på det här hotellet och njöt de sista timmarna av den här set upen.

Och sen var det dags att lämna Bali för Kuching och ingenjörsstudier igen.

//Translation:

One of the best thing with engineering is that is so international! You can study or work as engineer anywhere in the world. I love the fact that I right now can do backpacking while studying to engineer.

The photos are from my latest trip.  The last three days of our Balitrip was spent on Nusa Lembongan. I totally fall in love with this place! It is yet not very touristic and just stunning. A great place for amazing dive and awesome surf spots. A must if you go to Bali!


2 Comments

Greta · November 9, 2015 at 9:49 pm

Gud vad härligt!! Drömmen under studietiden! Ett mörkt Luleå är inte så motiverande just nu ;)

Hejdå Kuching! - Womengineer · December 15, 2015 at 7:15 am

[…] termin har bestått av kulturkrockar, tålamodsträning, nya vänner, nya upplevelser och resor. Stundtals har det varit otroligt frustrerande att leva sitt vardagsliv i ett samhälle som ofta […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *