Efter att ha pluggat konstant i två veckor, skrivit två tentor och spenderat de två lediga dagarna jag hade efter sista tentan med en snabbvisit i Stockholm för att bli presenterad för pojkvännens familj var jag inte helt uppladdad för den nya perioden. Tur då att den började med en schemafri dag! Perfekt ursäkt till att ta det lugnt och pyssla med allt som måste fixas så här i början av perioden. Nu går jag från att ha läst monstermycket och väldigt mycket schemalagd tid till att ha ca en lektion per dag. Det tillhör verkligen inte det vanliga som teknologstudent. Den här perioden ska jag läsa:

Teknisk Kommunikation på Spanska III: Fortsätter ifrån förra perioden. Den här perioden har vi inget schemalagt utan vi ska skriva vår avslutande uppsats. För min del innebär det 20 sidor analys och hur  syn på varumärken beror på kulturella skillnader och hur H&M ska utnyttja det i sin expansion i Sydamerika. Sjukt spännande tema men det krävs mycket jobb!

Ekonomisk Styrning: Obligatoriskt för inriktningen Strategi och Styrning och helt ärligt har jag inte helt hundra koll på vad den kommer handla om. Namnet tyder ju i alla fall på att det handlar om någon slags styrning av ekonomi och resten får framtiden utvisa!

Datorteknik: Laborationskurs som jag egentligen borde läst i trean men jag inte kunde hitta någon uruguayansk motsvarighet till. Så nu blir det att samläsa med ett gäng ettor från högskoleingenjör i data och el. Tanken är att man ska lära sig hur en dator fungerar på grundläggande nivå och att programmera processorer. Det ska bli superkul att göra något lite mer praktiskt!

Så där ser ni vad som väntar mig nu fram till jul. Lite mer uppdatering om vad kurserna faktiskt handlar om dyker nog upp senare :)

20151102_120103

 

Som ni kanske märkt är jag en riktig höstnjutare, här kommer en bild från balkongen imorse på skogen bakom mitt bostadsområde. Så fint när löven får färg! 


1 Comment

Greta Kerttu · November 2, 2015 at 5:34 pm

Spännande! Hoppas du haft en riktigt skön ledig dag :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *