[one_half]Igår hade jag min tenta i kursen Tillverkningsmetoder som jag fattat mycket tycke för. Detta var dock en kurs där man ibland skrapade på ytan och ibland gick in in riktigt djupt med vinklar och millimetermått. Detta på ca 50 olika metoder, så det kändes övermäktigt i början. Vart ska jag börja? Vad är relevant?

Det bästa är att kolla på dom gamla tentorna. Vad söks? Vad är de viktigaste frågorna?
En suck av lättnad kom för mig och mina klasskompisar när vi inser att de tidigare tentorna ser mer eller mindre likadana ut! Ungefär samma frågor på alla tentorna och ibland exakt likadana frågor. Då kan man ju börja undra hur man får göra tentor så här enkla? Haha. Jag protesterar i alla fall inte!

Det är mycket tumult i mitt huvud på väg mot tentasalen. Har jag läst på om ALLT? Jag försöker gå igenom mina anteckningar i huvudet. Försöker vrida ut minnet på information. Repetera det jag känt mig osäker på. Bilder, siffror.

Tentasalen är stimmig. I en källare sitter hundratals andra elever. Nervösa, ångestladdade, lugna, lättade. Alla känslor finns där. På borden står cola burkar, choklad, energidrycker. Allt för att ge den energi som krävs. Orka med 4-5 timmar av maximal hjärnkapacitet.

Jag sätter mig på tentastolen. Ordnar mina tillhörigheter. Andas och släpper allt. För när jag sätter mig på tentastolen. Då släpper jag allt. Jag är här. Jag har försökt lära mig. Jag har gjort mitt bästa. Jag kan det jag kan och jag kommer göra mitt bästa här och nu. Jag andas och det är en lättnad av att inte längre behöva tänka på otillräcklig tid, för mycket information och för lite energi.

Jag skriver ner det jag kan. Jag går ut och jag orkar inte tänka mer. Jag är slut. Dags att vila innan nästa kurs drar igång.[/one_half]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *