Många av oss har drömmar om bland annat karriär, hobbys och personlig utveckling. Det är drömmar vi gärna vill nå till och för att göra det finns det en hel del metoder. Bland det viktigaste, tror jag, är den dagliga inspirationen. Den påminner oss ständigt om vart vi vill och kickar oss att fortsätta.

Drömmar om drömmar? ;)

Programmet jag går, Teknisk Design, är ett väldigt kreativt program i den mening att vi ofta skapar produkter med t.ex färg, form och material. Det får dessutom gärna vara helt nya produkter eller förbättringar på redan existerade produkter. Man vill ju så gärna komma på den där nya fantastiska grejen som kommer förenkla vardagen eller hjälpa utsatta människor. Det ska vara en produkt som är grymt funktionell och samtidigt vacker. En av metoderna för att skapa är att skapa sig inspiration!

För att hjälpa er till inspiration ska jag lista några av  mina inspirationskällor:

  • Sociala flöden
    Se till att följa sidor och personer som inspirerar dig. De kommer lägga upp saker varje dag som du får in i ditt flöde på sociala medier. Många av oss startar och avslutar ändå dagen scrollandes i dess flöden så det är ett perfekt sätt att få igång sin kreativitet och drömtankar.
  • Personer
    Människor som redan gjort fantastiska saker eller som personer är extraordinära har redan så mycket kunskap och är ofta villig att dela med sig av allt de lärt sig! Glöm inte bort människor i din närhet som du kan lära dig av. Mina föräldrar är stora inspirationskällor för deras kreativitet och vilja att förändra.
  • Utställningar & Museum
    Jag älskar sånt här. Da Vinci utställning, MoMA, Red dot museum. Det spelar egentligen ingen roll om det ligger helt i linje med dina intressen, man lär sig så mycket spännande och mycket går att applicera till sina egna områden. Vem blir inte inspirerad av Da Vinci?
  • Tidningar & Böcker
    Jag prenumererar på en form tidning och när den kommer hem till mig och jag sätter mig ned och mysläser den så tänds en stark gnista i mig. Tankar om framtiden och vad jag vill åstadkomma snurrar runt i mitt huvud och mitt hjärta börjar bulta när jag tänker på alla möjligheter! Haha, ja jag är kär. Vilken tur att jag pluggar det jag är intresserad av!
  • Naturen
    Jag som är norrlänning kan inte undgå all skog. Den finns ÖVERALLT. Vilken tur, för jag älskar naturen och den är helt fantastisk. Den har ju redan löst så många problem genom åren och har fantastiska lösningar att titta på. Den innehåller så många färger, former och material. Så mycket vetenskap och så många otroliga funktioner!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *