Igår genomförde Drivhuset i Borås en heldag under rubriken “Days of Entrepreneurship 2015”. Dagen bjöd på massor av spännande aktiviteter som kretsade kring entreprenörskap och att starta eget. Det gavs inspirerande föreläsningar av coola team och personer som driver företag och berättade om sin resa, och det gavs diskussioner om vad för spärrar som kan sätta käppar i hjulet eller vilka tips på vägen de som vågat ger den som är sugen på att kasta sig ut.

En kvinna som inspirerade mig mycket i sin föreläsning var Sanna Nilsson; VD för företaget Codarica. Codarica är ett svenskt/amerikanskt företag som bygger och skapar produkter som ska lära barn om teknik och programmering. Deras första app CodeQuest har idag 360 000 nedladdningar med idéen att låta barn programmera och bygga hemsidor och spel i en spelapp. Hur häftigt är inte detta?!

Genom storytelling och underhållande karaktärer tar Codarica med barnen på ett magiskt äventyr genom the World Wide Web för att ta tillvara på dera förmåga att utvecklas och lära sig inom framtidens språk – kod

 

Utöver att bli oerhört fascinerad och imponerad av detta team på Codarica gav Sanna massor med inspiration och bra tankeställare och synsätt. Sanna talade mycket om hur du går från tanke till genomförande när du funderar på att starta eget och saker som varit viktigt för henne. Genom att hennes företag arbetar med barn talade hon mycket om hur barn fungerar och tänker mycket bättre än vuxna i olika situationer och vikten av att bejaka ditt inre barn.

Barn är orädda och har enorm fantasi, barn är envisa och ser nya möjligheter i allt omkring sig. Barn brukar inte älta eller gräma sig länge över det som varit utan är väldigt bra på att gå vidare och ta en ny dag med nya utmaningar och lekar. Hon uppmanade publiken att göra sig av med sin mentala blockning som bara spärrar vägen för nya möjligheter. Hon pratade om de enorma utmaningar som barn antar varje dag, lära sig gå, lära sig läsa, lära sig cykla. Barn som lär sig gå lägger sig inte ned och ger upp, de ramlar, slår sig, misslyckas men de är på det igen och kämpar vidare med ett leende och en avundsvärd och imponerande envishet. Kan vi uppbåda detta som barn har kan vi nå mil i utveckling och fokus på rätt saker!

Slutligen poängterade hon hur barn är stolta över sina ärr. Barn ser inte misslyckanden som misslyckanden utan som steg på vägen att lyckas. Det är viktigt att omvärdera sina fall till något coolt som visar att du kämpar för framgång.

Precis som du när du var liten jämförde sårskorpor, ärr och blåmärken ska du ta dina motgångar och misslyckanden och rakryggad tänka att de är trappsteg i din karriär, i ditt liv som tar dig närmare din dröm.

Så inspirerad av gårdagen lyssnar jag på Håkan Hellström och känner PEPP att köpa konsertbiljett i helgen till sommarens Håkankonsert på Ullevi men framförallt att gå min egen väg!

Trevlig helg! /Lisa


1 Comment

Greta · October 16, 2015 at 11:25 am

Vilken härlig text Lisa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *