Nu var det alldeles för länge sedan jag skrev någonting i den här bloggen. Läsperioden lider mot sitt slut och den här tiden brukar innebära en balansgång mellan att komma ikapp med sina egna saker och att skriva laborationsrapporter på oförskämt många sidor. Att universitetet stängde ner under gårdagen krånglade till min vardag ytterligare lite. Men nu är jag äntligen back on track. Någorlunda i alla fall.

Tentorna börjar alltså närma sig och häromdagen satt jag och några vänner och pratade om saker vi alltid brukar göra när det drar ihop sig inför tentaplugget. Några brukade laga sjukt mycket matlådor, någon annan har som rutin att städa sin bostad och en tredje tvättar alltid innan det är dags att bosätta sig i sina mysigaste kläder. Vårt samtal fick mig att tänka på de rutiner jag har innan det är dags för mig att börja hardcore-plugga.

Städa – vanligtvis är jag inte en särskilt pedantisk människa (mina föräldrar är nog benägna att hålla med), men när jag tentapluggar känner jag mig tusen gånger lugnare om jag har en ren lägenhet. Det är mycket sällan jag pluggar hemma, men jag tycker om att kunna komma hem till en städad lägenhet utan saker liggandes överallt på golvet. I tentatider spenderar jag ytterst få timmar hemma och när man väl har tid att lägga på annat än studier är det guld värt att slippa.

large

Kom igång med träningen – efter att ha suttit inomhus i alldeles för många timmar är det lätt hänt att hjärnan blir lite mosig. Jag har också väldigt lätt att glömma bort träningen när det vankas tentaplugg. I sådana lägen är det guld värt att ha fått in en ordentlig rutin innan pluggandet drar igång och känna ett träningssug.

Matbunkra – tentaplugg innebär många sena kvällar och sena kvällar innebär att man ibland inte har haft med sig tillräckligt många matlådor, vilket i sin tur kan leda till att en eller annan pizza slinker ner. För att plånboken inte ska lida allt för mycket av att man pluggar brukar jag försöka bunkra upp med så många matlådor min lilla frys rymmer innan det är dags för plugg.

Har du något du verkligen måste göra innan du börjar tentaplugga?

Kram
Kristina


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *