Hur tillbringar ni er söndag? Själv blev jag precis klar med det plugg jag hade på dagens to-do list och tar just nu till vara på universitetets internet. Oavsett om ni sitter med en lyxig internetuppkoppling hemifrån, i en lökig datorsal eller är på väg någonstans med er smartphone i högst hugg så uppmanar jag er till att också ta till vara på  internet för några minuter och kolla in det här  viktiga:

Så mycket kostar gubbväldet
28 biljoner dollar. Så mycket skulle världsekonomin växa fram till 2025 om kvinnor deltog på arbetsmarknaden till samma grad som män. Förstar ni hur sjukt mycket vår intellegens är värd tjejer?

Engineer
Kom igen! Är det inte dags att Googles bilder också speglar verkligheten snart?

Känner du någon cilvilingenjör som ser se ut som de till vänster? Inte jag heller, däremot väldigt många som ser ut som till höger. #Ilooklikeanengineer, och om du också gör det så sprid hashtagen  och hjälp till att krossa den stereotypa bilden!

Almost 70 percent of Europeans don’t think women can be scientists
Det finns så mycket som talar för att vi tjänar på jämställdhet. Jag är omgiven av så många fantastiskt smarta kvinnor som är blivande civilingenjörer. Det är bevisat att kvinnor kan och behövs, så är det inte dags att låta dessa bevis få vägra tyngre än stereotypa fördomar?

We can do it!


3 Comments

Maria · September 27, 2015 at 10:51 am

Ingenjörer i hjälm brukar inte vara så rena i verkligheten :-) Har några bilder på mitt Instagram (mare365) från de senaste två veckorna då jag varit på tjänsteresa till varv i Polen, jättekul att se verkligheten och få på sig overallen. Nu är jag visserligen tillbaka i kontorsvärlden igen.

Kristina Sturk · September 27, 2015 at 3:49 pm

Så bra skrivet Kajsa! :)

Sofia · September 30, 2015 at 12:52 am

åh tjejer alltsååååå <3333

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *