När regnet smattrar ner och det blir alldeles disigt på innegården och när det forsar vatten ur alla stuprännor, ja då är det okej att ta sovmorgon med den man tycker om. Han kilade nyss iväg till skolan och jag bestämde mig för att strunta i dagens första föreläsning i Tildan. Har nämligen tusen andra viktigare saker att göra. Nu börjar terminen verkligen ta vid och det är lätt att det hela känns hopplöst – alla kurser håller så högt tempo och det är faktiskt riktigt svåra grejer vi lär oss.

Jag är en firm believer i vardagslyx – att det är okej att ha en superstressig dag i skolan, så länge man tar sig tid att unna sig något. Det behöver inte vara lyxigt i ordets vanliga mening, utan det kan handla om att bara ta en promenad eller dricka en kopp kaffe med någon man trivs att vara med. Igår tog jag precis en sån dag. Solen sken på morgonen och man kände liksom på sig att det kanske skulle bli en av höstens finaste dagar, och då kan man ju inte sitta inne i en datorsal på KTH och programmera! Både jag och killen hade hela förmiddagen lediga, så vi bestämde oss för att låtsas att det var helg.

FullSizeRender-4

Haha alltså vem kommer på den urusla idén att försöka programmera i CAD, utomhus, en dag som denna?!

IMG_7779

Lapa lapa lapa sol! Det finns nog ingenting härligare än en krispig höstdag!

Brunch, Nyhetsmorgon, långpromenad och kaffe i solen på stan (jag tog faktiskt med mig iPad:en och läste ett kapitel i Diff-Trans boken!!), innan vi gick hem och lagade lunch för att sedan bege oss till skolan. Och tror ni inte…. Lagom tills dess att min sista lektion slutade så ÖSTE regnet ner och jag kände mig en gnutta deprimerad. HA! Jag sa ju det! Sprang ett par ärenden på stan och kom hem kl20 till mannen i mit tliv som hade lagat ryggbiff, bearnaisesås, hasslebackspotatis och massa annat gott. En whiskey sour fick jag också (det gäller ju att ta vara på äggvitan som blir över från bea:n!!). Ett avsnitt Narcos på det och jag var redo att ramla framstupa ner i säng! En superdag med andra ord, en dag som ger en energi att ta sig igenom höstrusk och kryptiska matteböcker.

FullSizeRender-5

Bästa drinken, efter champagne då, möjligtvis!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *