Som jag skrev i fredags så var det dags för årets Womengineer-träff! På grund av jobb och andra schema-krockar kunde jag bara medverka under lördagen men det var inte mindre härligt för det! Klockan halv nio på lördagsmorgonen träffades ett gäng av oss på T-Centralen och tog pendeltåget ut till Bro där vi hade hyrt ett hus. Resan gick smidigt och klockan tio kickade helgen igång på riktigt.

Promenad

Efter långa timmar kring mötesbordet stack några av oss ut på en promenad… Skönt att smälta den kopiösa mängden sötsaker som Dajana hade införskaffat!

Så, vad gjorde vi egentligen? Vi betade av föreningens årsmöte, gick över Womengineer-highlights från det att föreningen grundades fram tills idag, lagade massor med god mat och framförallt lärde vi känna varandra IRL. Ja, det lustiga med Womengineer är att vi kan så mycket om varandra, trots att flera utav oss aldrig har träffats. Det var en så dunderhärlig känsla att kliva in i huset och kramas med alla halv-främlingar, skippa kallpratet och gå direkt in på det mer kvalitativa. Att jag får jobba med ett gäng häftiga brudar som dessa är ju nästan too good to be true! NI ÄR BÄST!

Womengineer

Så många smarta, drivna, trevliga och allmänt coola kvinnor vid ett och samma bord!

Mycket tid ägnades åt hur Womengineer ska profilera sig i sociala medier för att exponeras maximalt för vår målgrupp. Det är ju inte självklart att LinkedIn, Facebook och Twitter är lämpliga plattformar att synas i för att nå tjejer i gymnasieåldern, men de är desto lämpligare att använda sig av för att nå ut till de i media och näringsliv. Så, för att nå vår målgrupp ska vi pröva att vidareutveckla användningen av Instagram, men även vara aktiva på Snapchat och Periscope. På Snapchat heter vi womengineer.se och på Periscope heter vi womengineer. In och följ med er!

Womengineer-tårta

Den ytterst väldokumenterade tårtan som Dajana och Emelie bakade till efterrätt!

Sist men inte minst  fick vi kika på den nya hemsidan som Yvonne håller på att bygga. Den befintliga andas ju inte riktigt 2015… Men vänta bara så ska ni få se, Yvonne skriver magisk kod! Ljust, fräscht och lättare att navigera är nog ledorden. Jag är så otroligt taggad på att sidan ska gå live. Jaha, det var nog för mig denna måndagsmorgon – nu sitter jag i Alba Nova och skriver lite pythonkod till veckans Tilda labb, snart ska jag kila på övning i Vektoranalys! Kram på er :)

Ny hemsida

Haha – “Nu testar vi hela tiden”


2 Comments

Ellen · September 21, 2015 at 2:28 pm

alltså Jessika!!! Så grym sammanfattning :)

Kan hen så kan jag! · September 27, 2015 at 7:00 pm

[…] Womengineers summit förra helgen pratade vi mycket om vikten av att ha en förebild. Någon som man ser upp till och […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *