God morgon! Just nu passar jag på att blogga, när jag väntar på att redovisa en labb i tildan. Förhoppningsvis flyter redovisningstiderna på enligt schemat men, de tenderar att försenas uppemot 20 minuter…. Ja ja, vi får hoppas på det bästa!

Hursomhelst så har tre veckor på Teknisk Fysik passerat och jag börjar känna mig stadgad i tempot. Jag har koll på vilken kurs som täcker vad och har även lyckats få ett hum om hur jag behöver prioritera mina studier. Alltså, vilken kurs behöver jag lägga ner mest tid på. Ärligt talat så är det ganska svårt att jonglera fyra kurser samtidigt, men det hjälper att de är så pass olika – då blandar man inte ihop kursmaterialen!

Hittills är vektorn och diff-transen roligast. Tildan (som ni vet att jag har kämpar med) börjar flyta på och känns väl helt ok. Det är främst mycket rolgiare att programmera när programmeringen har ett “syfte”. Nu kan vi ju liksom grunderna och använder oss av dem för att lösa rätt så häftiga problem. Just det där med tillämpning är alltid roligt, då känns materialet inte lika värdelöst haha! Termodynamiken däremot… För att vara ärlig så ligger jag efter en del eftersom att det är just termo:n som krockar med något annat nästan varje föreläsning. Men men, några pass på Studentpalatset så är jag ikapp!!

Jag passar på att ge mig själv en klapp på axeln för ännu en avklarad skolvecka. Nu tar jag helg och det är inte vilken helg som helst utan… Alla vi på Womengineer ska få träffas! Mer om det får ni ta del av på måndag.

IMG_7741

Jag pluggar sällan sent in på kvällen men igår råkade det bli så. Alltså det här med indexräkning som vi lär oss i vektoranalysen nu är inte det lättaste att komma underfund med, men jag känner mig lite mer bekväm med det hela nu!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *