De senaste veckorna har varit fyllda av återseenden av nya människor som jag inte träffat på hela året när jag bott i Uruguay och standardfrågan alla ställer är “Men hur känns det att vara tillbaka?”

Och det känns faktiskt väldigt bra. Jag saknar Uruguay, så klart, och framför allt mina vänner jag lämnat kvar där men det är ändå Sverige som är hemma för mig. Här har jag min lägenhet, min familj och mina rutiner. Jag förstår oskrivna kulturella koder och jag kan uttrycka mig med precis de nyanser jag vill.

Året i Uruguay var fantastiskt lärorikt. Jag lärde mig massor av spanska (kan mer reglerteknik på spanska än svenska just nu men jag jobbar på det…) och det var en häftig känsla att behöva bygga upp ett liv helt från grunden på egen hand. Det var tufft bitvis och en hel del hemlängtan i perioder men så här i efterhand är jag väldigt glad för att jag åkte iväg. Om det är något tips jag vill ge er som redan pluggar ingenjör och läser den här bloggen så är det just att göra ett utbytesår om möjligheten dyker upp. Man behöver inte åka till andra sidan jorden som jag och Kajsa men att bara bryta vardagen ett tag är både utmanande och lärorikt.


1 Comment

Kajsa Bårman · September 7, 2015 at 6:47 am

Håller helt med Jenny! Otroligt lärorikt att vara iväg. För er som får chansen att göra ett utbyte, ta den! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *