Annie_Thorell_1

Annie Thorell

Om det finns en kvinna som har många bollar i luften så är det Annie Thorell. Hon är inte mer än 29 år och har redan varit med och grundat nätverket Faces of Tech, som är en facebooksida som är till för att inspirera tech-världen till att göra bra saker och peppa fler att ta sig in i branschen. Hon har också varit med och startat projeket Techeq.

Jag fick idén till Techeq när jag pratade med lite andra bransch-kollegor om hur vi jobbar för att öka jämställdheten i branschen och blev besviken på att det var så mycket prestige och tävlan om vem som gör mest rätt. Syftet med nätverket var att peka på att vi inte är konkurrenter när det kommer till jämställdhet utan att vi alla kommer tjäna lika mycket på resultatet.

 

Just nu jobbar Annie som frontend-utvecklare på Mentimeter, vilket hon trivs jättebra med. Men det har inte alltid varit självklart vad hon skulle göra efter gymnasiet och hon sökte allt från Tourist Management till Grafisk Kommunikation. Efter 1,5 år i Frankrike insåg hon vad hon ville göra.

När jag väl började bena ut vad jag ville göra insåg jag ganska snabbt att civilingenjör skulle passa mig bra, sen läste jag om IT och hur det var en framtidsbranch vilket verkade kul, så jag valde att söka Civilingenjör i datateknik.

 

Hon drömmer om att i framtiden upptäcka nya kunskaper, tekniker, människor och platser på jorden.

Drömmar är fantastiska och bland det viktigaste vi har i livet, de får oss att fortsätta kämpa när det är jobbigt och att vilja gå upp ur sängen även när det är mörkt och kallt utanför fönstret. Sluta aldrig att drömma!

 

Ett klipp som har inspirerat henne mycket är Randy Pausch’s last lecture. Randy Pausch är en amerikansk professor i datavetenskap, som dog 2008 och innan han dog höll han en sista föreläsning som handlar om hans barndomsdrömmar och hur han förverkligade dem samtidigt som han förverkligade sina egna.

Vill du veta mer om Annie, hennes drömmar och nya projekt, kan du läsa hela hennes intervju här.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *