Jag vet att det fortfarande är juli, men… jag börjar redan få höstkänslor!

Har redan importerat schemat för första läsperioden, bestämt datum för återresa ner till Lund, funderat på hur jag ska få med all packning. (Fortfarande ett mysterium.)

Jag borde kanske njuta mer av sommaren så länge den varar, men sommaren är ju praktiskt taget redan förbi. Eller var aldrig ens här? Då är det istället läge att se framåt och börja ladda inför hösten!

Förra läsåret hade jag i princip noll pluggmotivation. Jag skäms faktiskt lite när jag tänker efter på hur lite jag ansträngde mig. Visst, det går att komma undan ändå, men det viktiga är inte resultaten. Det viktiga är hur man känner sig inombords – huruvida man är nöjd med sin egen insats eller ej. Och det kan jag tyvärr inte säga att jag är med förra årets. Alls.

book

Jag var ett tag rädd att den där likgiltigheten inte skulle försvinna – att jag skulle förbli evigt skoltrött – men nu en bit in på sommarlovet börjar vändningen äntligen komma. För de senaste veckorna på jobbet har varit riktigt givande och roliga. Jag har förälskat mig i Excel och PowerPoint och är uppriktigt stolt över vad jag och min kollega har lyckats åstadkomma!

När man får ökat ansvar och spelutrymme så utvecklas man. När man märker att man får användning för sina kunskaper från utbildningen så inser man att man faktiskt kan göra nytta med dem. Och när man lyckas skapa något som löser någon annans problem så känns det ärligt talat rätt bra.

Vi behöver nog alla påminnas om varför vi gör det vi gör ibland.

Jag lär väl vara den enda som inte längtar efter mer sommar; jag längtar nämligen efter hösten. Efter att få grotta ner mig i kurslitteratur igen och lära mig nya saker. Jag har inget emot att få höstkänslor redan nu. För jag har äntligen fått tillbaka min pluggmotivation!

Johanna


3 Comments

Kristina Sturk · July 29, 2015 at 6:48 pm

Jag är också orimligt taggad på skolstart och allt vad det nu kan innebära :D

Johanna Öjeling · July 30, 2015 at 2:44 pm

Vad härligt, då är vi två :D

Är det höst snart? · August 14, 2015 at 6:12 pm

[…] om mer än halva augusti återstår har jag, precis som Johanna, börjat ladda inför hösten. Men innan jag återigen får krypa ner på en av fällstolarna i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *