En och en halv vecka har nu gått sedan jag började jobba, och rutinfreaket inom mig är någorlunda tillfredsställt eftersom att jag äntligen har börjat komma in i jobbvardagen.  Innan jag började trodde jag att vardagen skulle flyta på likt den gör under läsperioderna, men oj vad fel jag hade.

Den enda likheten är att jag börjar vid 8 och slutar vid 17, men det är verkligen det enda. Det är stor skillnad på att jobba i fyra timmar och gå på föreläsningar som varar lika länge. Den största skillnaden är dock att man faktiskt är ledig när man kommer hem. Att man slipper ständiga tankar om alla borden och måsten, och verkligen får en möjlighet att njuta av sin lediga tid.

Igår tog jag till exempel tillfället i akt och utforskade tidigare okända delar av Lund. Under en sextio minuter lång promenad hann jag bland annat med att gå vilse (definitionen av vilse i Lund är att man inte ser en av de största byggnaderna i Ideon, en byggnad som syns i princip var i Lund man än är) någonstans mellan min lägenhet och Centralstationen.

Under en promenad i ett somrigt Lund måste man självklart ta bilder på allt fint man ser. Här kommer ett urval av de jag tog under gårdagen.

Skärmavbild 2015-06-23 kl. 22.32.19

Två av de mest lundensiska byggnaderna i samma bild: universitetsbyggnaden och domkyrkans ena torn

Skärmavbild 2015-06-23 kl. 22.32.46

Skärmavbild 2015-06-23 kl. 22.32.31

 

Vad har ni för er? Jobbar ni?

Kram
Kristina


2 Comments

Johanna Öjeling · June 24, 2015 at 5:00 pm

Vad mysigt – Lund som är så fint på sommaren!

Kristina Sturk · June 25, 2015 at 5:56 pm

Johanna: Ja, det är det verkligen!! Skåne visar sig verkligen från sin bästa sida :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *