Första veckan på jobbet avklarad. Känner mig nöjd och tänker att det ska bli skönt med lite ledighet. Sätter mig på tåget. Rullar in på stationen. Bara att hämta cykeln och trampa hemåt, sen är det helg. Det är bara det att cykeln inte står där den borde stå…

Något irriterande måste jag säga att det är, med tanke på att cykeln är nästan helt ny och knappt använd. Jag borde kanske ha satsat på en cykel som inte går att stjäla, men jag tecknade i alla fall en försäkring. Tänkte att det vore dumt att inte göra det när man bor i en stad som Lund. Så är det inte ens i Lund den blir stulen.

Mest irriterad blir jag dock över att det stjäls överhuvudtaget. Det spelar ingen roll om det gäller en cykel eller om man går i första klass och ens bänkgranne har stoppat ner sin hand i ens ryggsäck och snott ens glittriga hundklistermärken. När man gärna tror gott om andra så blir man besviken. Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt? Att känna empati för andra människor?

hand

Kommer ni förresten ihåg hur komiskt jag tyckte det var när en fågel sket i mitt hår härom veckan? Det som var om möjligt ännu lustigare var att endast tre dagar senare, när jag satt på en uteservering och njöt av den första sommarsolen, flög en fågel över och sket på mig igen!

Efter att vid första tillfället ha fått förklarat för mig att fågelskit betyder tur blev jag snarare lite glad den här gången. Jag väntade på ett besked och tänkte att det här måste ju bara betyda något! Jag menar, är det inte annars lite läskigt att lyckas få så mycket fågelskit på sig under en så kort tidsperiod?

Men det blev ingen tur, utan de två fågelskitarna tog istället ut varandra, som någon så vackert uttryckte det. Och efter det har jag snarare haft maximal otur. I början av veckan missade jag en reunion eftersom jag var tvungen att akut köpa en ny telefon då min gamla fått spel. Och idag blev jag alltså av med min cykel. Men jag ska jag inte klaga. Det finns de som har det betydligt värre.

Nu har jag ändå bestämt att det är dags för den där (o)turen att vända. Och det startar med strålande sol i hela Sverige på midsommar. Så när ni sitter där imorgon och njuter av livet vet ni vem ni har att tacka!

Johanna


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *