Om jag skulle beskriva de sista veckorna på denna läsperiod med ett ord skulle jag välja ordet kaos. Laborationer har förberetts och genomförts, rapporter har skrivits, jag har ansträngt mig in i det sista för att ligga någorlunda i fas med alla de övningsuppgifter som respektive kursansvarig rekommenderat oss att göra och mitt i allt fyllde min sektion, Kemi- och bioteknik-sektionen, hela 50 år vilket firades med bal i AF-borgen. Den här kvällen var en av de absolut bästa i mitt liv vilket är varför den förtjänar ett eget inlägg.

Och nu har jag, likt många andra av Womengineers bloggare tentavecka. Idag var det dags att visa allt jag lärt mig (eller inte lärt mig) om Växelverkan och dynamik. Tentamen ägde rum under förmiddagen och eftermiddagen har ägnats åt mer eller mindre helhjärtade försök till att plugga det sista inför torsdagens tenta i Separationsprocesser.

När man har ganska så exakt 48 timmar kvar till sommarledigheten (eller ja, ledig och ledig) är det otroligt svårt att hitta motivationen till att gå upp och finslipa kunskaperna om hur ett Mollierdiagram utnyttjas till max eller om vad man inte ska göra när man använder sig av McCabe-Thieles grafiska metod. Det som motiverar mig just nu är att jag om lite mer än 4 dygn befinner mig i Spanien tillsammans med några av de finaste personerna jag någonsin har träffat. 4 dygn, sedan är det skånska hällregnet utbytt mot 30 grader och strålande sol. Och 2 dygn innan jag äntligen, äntligen, äntligen är LEDIG.

IMG_2269

Just nu: placerat mig i horisontellt läge i sängen och går igenom teorin inför torsdagens tenta

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *