Vet in vad? För exakt ett år sedan hörde Womengineers bloggansvariga Hannah av sig och berättade att de tyckte om det inlägg jag hade skickat in som ansökan för att få börja blogga här. En månad senare skrev jag därför mitt första riktiga inlägg och sedan dess har det blivit många fler.

Och tänk vad fort tiden har gått! Jag hade tänkt vänta tills “årsdagen” med att göra en sammanfattning av året, men äsch… Jag ger er en liten teaser redan nu och avslöjar vilka tre inlägg som jag är allra gladast över att ha delat med mig av under året!

Nämligen…

En stor fet BLUFF som handlar om tvivlet på den egna kunskapen och rädslan för att avslöjas som… just det – en stor fet bluff.

Du trodde du var bra, va? som tar upp den där stressen och hetsen i plugget om att engagera sig i allt och lyckas bli någon speciell.

“Duktiga Johanna” om att hållas tillbaka från sitt egentliga jag och inte få lov att blomma ut.

Varför är jag då glad över att ha delat med mig av just dessa tankar? Jo, för att jag i de inläggen tog mod till mig att lyfta fram saker som jag tror att många känner igen sig i, men som vi kanske inte talar om så ofta. Jag tror det är viktigt att även ta upp mer allvarsamma ämnen med jämna mellanrum så att vi upptäcker att vi faktiskt inte är ensamma i våra funderingar – tvärtom. (Läs även Ellens fina text om panikångest.) Vi skriver annars ofta om teknikens möjligheter, om vad mycket roligt studentlivet för med sig och om vilka spännande uppdrag som väntar i framtiden, men vi är ju även människor med allt vad det innebär.

Sådär, det var den teaser ni får nöja er med nu!

time

Och återigen, tiden går verkligen fort. Precis som Jessika skrev börjar jag nu känna vemodet smyga sig på. Kanske för att sommaren närmar sig och ett läsår går till ända? Kanske för att flera i min omgivning nu tar examen – och jag inser att det inte alls är lång tid kvar innan det är min tur? Vilket känns både spännande och skrämmande.

Men, två år kvar innan dess. Master och exjobb. Det är ju faktisk nu det roliga börjar – när man får möjlighet att rikta in sig på det man tycker är allra mest intressant!

Johanna


1 Comment

Ett år på Womengineer · June 11, 2015 at 5:40 pm

[…] tänkte jag göra en liten resumé av året som har gått. Sist lyfte jag fram några tänkvärda blogginlägg, medan jag den här gången tänkte sammanfatta året i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *