Glöm det där med att matematiken är för svår. Om andra har klarat det, om jag klarar det så kommer du att klara det. Visst är det som Jessika säger (—>här) att det ar en annan nivå på universitetet men samtidigt börjar alla från samma plattform. Bestämmer du dig för att lägga ner tid (som om du hade ett heltidsjobb), fokus och energi kommer du tacka dig själv en vacker dag i framtiden. Ingenjörsyrket är en otroligt bred spelplan och ger dig många yrkesmöjligheter i framtiden. Titta bara pa denna intervju –>här. Eller vad gör en ingenjör?-–>här.

Captura de Tela 2015-04-14 às 08.25.33 Captura de Tela 2015-04-14 às 08.26.40

När jag stod där på vagnen och skrek med full hals hade jag faktiskt ingen aning om vad en ingenjör egentligen sysslade med. Jag tänke att de är dem som räknar på hur mycket vikt Öresundsbron kan tackla och hur balkarna i det arkitektritade huset ska placeras för att taket inte ska rasa in. Jag tänkte inte på helheten ‘problemlösare’ som en ingenjör faktiskt är. Du kan bli projektledare, jobba med arbetsmiljö, ta fram nya produkter, planerar vägbyggen, programmera, förbättra industriprocesser, listan kan göras lång.

Captura de Tela 2015-04-14 às 09.15.20

-“Ellen, vad vill du bli när du blir stor?” -“Rik, med ett stort kontor”.

-“Ellen, vad vill du bli när du blir stor?
-“Rik, med ett stort kontor“. Svarade jag alltid, inte prinsessa, veterinär, frisörska eller hästskötare. Sedan har frågan alltid jagat mig, hur får jag det där jäkla kontoret då? Hade aldrig någon aning om vad min framtida yrkestitel skulle heta. Det jag visste var att jag  alltid har älskat att ta itu med problem, att planera, organisera och strukturera saker för att få dem att fungera bättre. Efter gymnasiet hade jag ett studie uppehåll på 4 år som fylldes av resor och jobb. 4 år av ingen som helst hjärngympa! Jag tänkte att mitt läshuvud inte längre existerade. Läshuvud är något man tränar upp och hur ska jag kunna hålla samma takt som dem som bara haft ett år ledigt från skolan? Eller de som är “riktigt” smarta? Allt handlade i slutändan bara om inställning och fokus! Att förbereda sig innan lektionen och återkoppla efter lektionen för att alltid ligga i fas.  Jag som trodde att jag hade glömt allt och inte hade det som krävdes lyckades bli den i klassen som har bäst betyg.

  • Så sluta tveka på om du verkligen skulle klara det.
  • Sluta fundera pa om matten ar för svår.
  • Sluta vara rädd for att kugga en tenta (–>här).
  • Sluta vara rädd för att du kanske inte skulle komma in. (was my biggest issue)
  • Kör bara, gör ditt bästa och kämpa så kommer du att vara dig tacksam i slutändan.

Jag har fortfarande 3 år av studier kvar innan jag är klar, men livet känns sa mycket lättare och mer underbart än när jag gick ovetandes om vad jag ville göra. (SÖK —–>HÄR)

Idag vet jag att en fantastisk framtid väntar mig, för jag läser till ingenjör! (SÖK —–>HÄR)

Captura de Tela 2015-04-14 às 09.20.24

Kram /Ellen


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *