Idag är det en sådan där dag. En sådan där dag då väckarklockan går igång 05.00 och frukostunderhållningen består av gårdagens inspelade föreläsning. Schemat är fullspäckat. Mellan 8.15 och 11.45 har vi föreläsning i kursen Grundkurs i elkraftteknik. Mellan 13.00 och 14.30 går en föreläsning i Programmeringsverktyg för numeriska beräkningar. Därefter följer två pass (14.45-18.00) i datorsalen. För mig tillkommer två timmar i form av transport mellan hemmet och skolan och en del väntetid på bussen.

Ibland har man sådana dagar. Man förstår inte riktigt hur timmarna ska räcka till och hur man ska ta sig ut det hela utan ett mindre sammanbrott.

Hur överlever man en sådan dag?

Jag gör det genom att fokusera. Jag har lätt att gå vilse i helhetsbilden när jag har mycket att göra och behöver därför ta en sak i taget. För det mesta skriver jag en lista där jag prioriterar det viktigaste först och sedan är det bara att arbeta sig neråt. Dessutom försöker jag underlätta ”resten” av livet. Idag åker jag bil både till och från skolan vilket kortar ner resetiden. Jag valde också att hoppa över de två sista passen och åka hem för att studera på egen hand. Idag känns det bäst, idag orkar jag inte trängas med en bunt andra elever och försöka stänga ute deras prat. Idag behöver jag vara själv för att förstå. Det handlar om att våga prioritera och att våga välja det som är bäst för en själv. För visst borde man väl vara på skolan? Visst borde man väl närvara vid all schemalagd aktivitet? Nej! Idag behöver jag inte idag. Idag väljer jag det som känns bäst för mig. Idag prioriterar jag det är gör mig effektivast.

Överlevnadsstrategi: Kaffe och tidsschema.

Överlevnadsstrategi: Kaffe och tidsschema.

Skulle dagen fortfarande kännas jobbig så häller jag upp en kopp kaffe och trycker på play-knappen nedan!

 

Mia


1 Comment

Dont let self-doubt be a roadblock for your dreams – VÅGA · October 7, 2015 at 2:12 pm

[…] tvåbarnsmamma och rockstar. Ingen av oss på Womengineer förstår hur hon får ihop det?! Pendlar (hur man överlever 12 timmars dagar), pluggar hållbar energiteknik, inför TV-fria månader, pusslar med ungarna, är ute och på hike. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *