Cecilia_borg_2

Cecilia Borg

Du har säkert spelat Candy Crush, Farm Heroes Saga, Diamond Digger eller kanske allihopa? Men har du någon gång funderat på vilka som ligger bakom de beroende framkallande mobilspelen? En av de som vet hur det är att jobba på det svenska spelföretaget King, grundaren av de spelen som du sitter varje ledig minut och spelar, är dataingenjören Cecilia Borg.

Det är en halv miljard användare som spelar våra spel varje månad och 1,7 miljarder spel varje dag, så det är en rolig teknisk utmaning att se till att det blir rätt med koppling till Facebook eller att man hamnar på rätt nivå på våra spel. Det är många datorer som ska fungera ihop och leverera rätt data.

 

Hon uppmanar alla att strunta i de som säger att man inte kan klara en ingenjörsutbildning. Programmering och ingenjörsskap handlar om intresse och övning.

Tro inte att saker är för svåra att lära sig, ingenjörsutbildningen är till för att lära sig.Vissa verkar tro att man måste ha utvecklat sen barnsben i en källare för att vara värdig att läsa datateknik och det stämmer inte.

 

Vill du veta mer om Cecilia, hur det är att plugga datateknik eller bara läsa en inspirerande intervju klicka då HÄR


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *