Idag lyser solen sådär lockande utanför fönstret. Jag vet att jag borde tentaplugga men sådana här vårdagar ska man ta tillvara på. Och det ska jag göra, hela långa helgen! Jag har bestämt mig för att jag behöver ladda batterierna efter de intensiva dörrstängarveckorna och maken håller med. Det bästa sättet att göra det på är att bege sig ut. Ut i skogen. Långt bort från allt och alla. Jag ser fram emot ett par nätter ute i det fria. Sedan, sedan ska jag återvända som en ny människa. Full av energi och studiemotivation.

Bilden är tagen i Kalix under hösten 2014.

Bilden är tagen i Kalix under hösten 2014.

Att gå ut i skogen och stanna där en tid (minuter, timmar, dagar ….) är det bästa sättet att varva ner på, enligt mig. Där finns ingen tv, ingen datorn och mobiltelefonerna slår vi av. Där finns bara lugn och ro. Där finns bara frisk luft och sällskapet man valt att ta med sig.

tur2

Bilden är tagen i höstas. Det var en dagstur vi gjorde då jag behövde en paus i tentaplugget.

Det är lätt att bli överstimulerad när man tentapluggar och därför är det väldigt viktigt att ta en paus. Nu vet du hur jag gör. Kanske är skogsturer ingenting för dig men jag är rätt säker på att du kommer behöva låta din hjärna återhämta sig mellan studieperioderna.

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *