För några månader sen försökte jag, med hjälp av internet, lista ut vad en ingenjör gör. Ja, egentligen visste jag ju. Men jag ville få inspiration. Se vad som väntade där ute på arbetsmarknaden. Var hamnade alla ingenjörsstudenter egentligen?

Överallt, visade det sig. Precis som jag egentligen visste, eftersom jag har läst Womengineers intervjuer. Men det kändes bra att få det bekräftat även utanför dessa intervjuer. En av alla ingenjörer jag hittade på nätet var Stina Gustafsson, civilingenjör i teknisk fysik med inriktning mot industriell ekologi. Det visade sig att hon jobbade på miljö- och energidepartementet. Jag blev väldigt förvånad, bland annat för att jag

1. Inte visste att det fanns en miljöinriktning på Teknisk fysik.

2. Inte tänkte på att ingenjörer kan jobba i Regeringskansliet.

3. Fortfarande blir förvånad över att hitta ingenjörer på lite mer.. oväntade… ställen.

Trots att jag tycker att Womengineer har öppnat upp mina ögon (ännu mer) för de fördomar som kan finnas där ute kring ingenjörsyrket hade jag alltså några kvar, som det där och då slogs hål på.

Din framtida arbetsplats?

 

Men vet ni vad det roligaste med det hela är? Stina gick med på att göra en intervju med Womengineer, så nu kan ni läsa om vad hon gör på jobbet! Låt er inspireras :)

/Tove


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *