För tillfället exjobbar jag. Det är mitt sista (förhoppningsvis, håll tummarna att jag klarade mina tentor!) stora projekt inom utbildningen. Se’n bär det iväg! Var, undrar ni? Ingen aning, säger jag. Vattenrening är spännande, fast jag dras mer och mer åt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Kanske har de något roligt för mig där? Det känns ju som om VA, vattenresurser och förorenad mark borde vara något de sysslar med. Det kanske låter konstigt, men jag gillar tanken på att planera inför katastrofer… vi har väl alla våra konstiga sidor, antar jag. Var jag än bestämmer mig för att styra efter examen är det nästan 100% säkert att jag inte kommer vara kvar där för resten av mitt liv.

Vart är du på väg?

Vart är du på väg?

För som Maria Strömme, professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet och Womengineers senaste ingenjör som svarar på frågan “Vad gör en ingenjör?“, sa:

… Det går inte att planera 20 år in i framtiden, det är för många bananskal på vägen.

 

Och se’n ger hon ett värdefullt tips:

Generellt sätt kan det sägas, när du väljer olika inriktningar i livet, att du bör analysera vilka starka och svaga sidor du har och utnyttja detta i olika sammanhang.

 

Och jag tänker att det här är en person vars råd jag ska lyssna på. För det var ju hennes forskargrupp som både tog fram miljövänliga algbatterier och upptäckte Upsalite, ett ämne forskarvärlden tidigare trodde var omöjligt. Inte så dåligt. Faktiskt väldigt imponerande.

Så, vad jag än hamnar efter examen är det nog inte där jag kommer vara kvar till pensionen. Fast en målbild vore kanske inte helt fel. Var vill ni läsare hamna?

/ Tove

PS. Tack till Core för bilden. DS.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *