Girl Sitting in Chair

Hör du också till dem som liksom omedvetet lägger det ena benet över det andra och har låtit det bli till din normala sittställning? Du vet, så där som ibland anses vara kvinnligt? Med benen i kors.

Som man läser även kan uppfattas som avståndstagande, öka risken för sneda höfter och åderbråck och jag vet inte vad… Ändå letar sig den ena benet över det andra, för jag hade ju inte lidit av det än. Fram till nu.

Efter ett besök hos frisören hade min hårlängd på ena sidan nämligen lyckats bli flera centimeter kortare än på den andra. Ett resultat av att ha suttit i kors, förklarade frisören när jag kommit tillbaka för att få den inte så tilltalande asymmetrin åtgärdad. Intressant teori, et hade jag aldrig reflekterat över. Jag är inte särskilt förvånad om min ena fot har letat sig över den andra när jag satt där i frisörstolen, och visst, man får ju en lite lutande position. Men ärligt talat känns det kanske inte som en helt hundraprocentig (bort?)förklaring heller.

I vilket fall gör jag nog inte om samma misstag igen. För när man äntligen har lyckats spara sig till lite längre och tjockare hår så får man det alldeles för många centimeter avklippt och måste börja om på nytt igen. Fast nu är det i alla fall lika kort på båda sidor…

Johanna


4 Comments

Cissi · January 16, 2015 at 11:22 am

min frisör säger alltid att jag inte får sitta så om jag försöker så tror att det påverkar. Tycker din frisör borde sagt till under klippningen

Mia · January 16, 2015 at 3:14 pm

Det har jag aldrig tänkt på!

Kristina · January 16, 2015 at 4:16 pm

Det var helt ny information för mig :P

Johanna · January 17, 2015 at 8:10 am

Ja, visst är det lustigt att det kan påverka så mycket! Man tänker ju inte alltid på hur man sitter men nu när man vet vad det kan ställa till med blir det kanske annorlunda ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *