Mitt namn är alltså Kristina och jag är tjugoett år gammal. Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men för tre terminer sedan bosatte jag mig i Lund för att påbörja studier vid Lunds tekniska högskola. Under mitt första år läste jag kemiteknik, men insåg ganska snabbt att jag intresserade mig mer för biokemi och bytte därför till bioteknik inför mitt andra år.

En obligatorisk selfie

Ett “lär känna mig”-inlägg är inte komplett utan en selfie

För två år sedan kände jag mig ganska vilsen i mitt val av utbildning. Jag visste inte mycket mer än att jag tyckte att kemi var superkul och att jag på något sätt ville att det skulle vara en del av mitt yrkesliv. Efter lite rådgivning från släktingar med civilingenjörsexamen kom jag fram till att en teknisk examen skulle passa mig bättre än en ren naturvetenskaplig (kandidat + master). Utan att egentligen ha en klar bild av vad en civilingenjör gör skickade jag in min ansökan på Antagning.se.

Det var först när antagningsbeskeden kom som jag började fundera. Skulle jag klara av det? Vad är det jag egentligen har gett mig in på? Google gjorde mig inte klokare. Den enda information jag kunde hitta kom antingen från olika universitet och högskolor, eller från trådar på diverse forum. Inget av dem gav en särskilt klar bild av vad ingenjörsstudier innebär. Det är därför en organisation som Womengineer behövs, inte bara för att inspirera fler (särskilt oss tjejer) till att söka ingenjörsutbildningar utan också för att ge en verklighetsanpassad bild av allt som studierna innebär.  Jag är så otroligt glad över att jag har fått bli en del av Womengineer och med detta uppdrag får en möjlighet att visa hur fruktansvärt kul det är att studera vid en teknisk högskola i en fantastisk studentstad som Lund.

Med detta sagt vill jag bara tillägga att jag hoppas att du läser detta kommer att fortsätta följa mig. Om du har några frågor är det bara att kommentera så svarar jag så fort jag bara kan!

Kristina


1 Comment

Ett år med Womengineer - Womengineer · January 14, 2016 at 10:34 am

[…] är det ett år sedan jag skrev mitt första inlägg här på Womengineer. Under året som gått hoppas jag att jag har lyckats inspirera någon […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *