Idag väntar den första dagen på skolan för detta år. Känslorna är blandade. Den här ledigheten har varit välbehövlig och jag har verkligen kommit in i en lugn lunk med klockor som inte ringer på morgonen, mitt på dagen träning och en massa umgänge med familjen. Det har varit underbart. Som jag skrev tidigare så har jag försökt börja plugga igen redan förre veckan. Det har gått sådär. Jag verkar inte riktigt få till en bra rutin här hemma just nu. Därför tror jag verkligen att jag behöver komma in till skolan och bort från alla distraktioner. Jag har bestämt träff med min gruppmedlem för att inte kunna ställa in i sista sekunden. Hon väntar på mig där och vi ska skriva rapport. Punkt!

back-to-school-hero

Just nu vill jag mest bara stanna hemma och fortsätta leva ledighetens underbara lata dagar men jag vet att det kommer bli bra när skolan väl drar igång och jag har kommit in i det.  Så här är det efter varje jullov. Det är alltid så svårt att komma igång men efter några år har jag lärt mig att det bästa sättet att komma igång igen är att bara ta tag i det. Åk in till skolan, fram med böckerna/datorn/vad du nu behöver och börja plugga. Inga ursäkter.

Och när tankarna på de där lediga dagarna smyger sig på får man fokusera på annat. Jag vet till exempel att jag skulle bli rastlös tillslut och jag vet att jag vill bli färdig civilingenjör så snart som möjligt!

Mia


1 Comment

Johanna · January 6, 2015 at 1:21 pm

Jag avundas dig faktiskt lite, vill också komma igång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *