career

Den senaste tiden har jag funderat en hel del på det här med karriären. På min framtida karriär.

Jag vill så mycket och så gärna. När jag var liten ville jag rädda världen. Jag hade bara inte bestämt mig ifrån vad och på vilket sätt. Under åren har detta något naiva “rädda” gått över till det lika diffusa “förändra” och senare “förbättra”. Och efter att alltid ha valt den ena breda vägen efter den andra, så börjar målet nu uppenbara sig allt tydligare.

Aim high and see where you land.

Ordet karriär kan ha olika betydelser beroende på vem man frågar. För vissa är det helt enkelt synonymt med yrkesbana, medan det för andra snarare har en negativ klang. Att likställa med framfusighet och ‘att armbåga sig fram’.

Personligen ser jag karriären som en stor möjlighet. Att bli den bästa man kan bli. Jag får väl riskera att framstå som framfusig, men jag vill faktiskt göra karriär. Jag vill få använda min potential till fullo, aldrig sluta lära mig och ständigt ställas inför nya utmaningar. Jag vill bidra med det jag är bäst på och på så sätt skapa värde.

career globe

Jag vill fortfarande förändra världen, om än så bara en del av den. Så att världen i sin helhet kan förbättras något. Och visst måste man väl få lov att drömma stort? Annars hade vi ju knappast haft vare sig Google, Facebook eller Apple.

Jag hoppas innerligt att du inte drar dig för att ha storslagna drömmar om din egen karriär.

Johanna


2 Comments

mia · January 4, 2015 at 7:16 pm

Bra skrivet!

Johanna · January 6, 2015 at 1:19 pm

Tack Mia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *