Hur många av de produkter du använder i din vardag innehåller plast? Hur skulle du klara dig utan dem?

Det är vad LTH-studenten Ellen bestämde sig för att ta reda på. I en månad provade hon att leva utan produkter som innehåller plast, vilket Ingenjören berättade om igår. Bland det svåraste var att klara sig utan cykellampan, eftersom batterier till denna kommer i plastförpackning. Låter som det värsta tänkbara denna mörka månad i en studentstad som Lund!

Förra veckan hade jag tenta i Sustainability-kursen som jag läst under hösten. I kursen behandlades bland annat boven plastpåsar och det pratades om olika initiativ som tas för att minska konsumenters användning av plastpåsar vid inköp. Vanligast är som bekant att kunderna tvingas betala för påsen, men en del kryddar på extra med ett uppmuntrande leende och ett “tack” till dem som tar med egen påse. Själv har jag någon gång även märkt av övriga kunders anklagande blickar den gången jag har glömt min påse, vilket är minst lika effektivt..!

Bonamart shopping bag

Min favorit bland de återanvändningsbara påsarna är den hopfällbara, som den på bilden ovan. Den tar ingen plats alls och går alltså alltid att ha med i väskan eller jackfickan. Fast tja, den är ju faktiskt gjord av polyester, så hade jag själv kört en plastfri månad hade jag allt fått nöja mig med ett annat alternativ.

Johanna

P.S. Du har väl inte missat filmen The Majestic Plastic Bag?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *