PID regulatorn, som jag skrev om tidigare, blev godkänd! Åh vilken lycka!

Såhär ser den ut, vår PID regulator.

Såhär ser den ut, vår PID regulator.

Den klarade av störningar i form av både extra tillfört och bortfört vatten och att ge ett stegsvar på utsatt tid. Det känns så skönt att vara klar, att vara godkänd på den delen av kursen. Nu är det ”bara” rapporten, och tentan, kvar. Ja och allt det där andra i Experimentella metoder (den andra kursen).

Rapporten skriver vi  i ett program som heter Latex. Min labbpartner tycker att det är lättare, själv är jag inte helt övertygad. Jag har aldrig haft några större problem med Word. Fördelarna med Latex ska bland annat vara att det går att göra snyggare ekvationer (jag är inte helt övertygad) och att flera personer kan arbeta i samma dokument samtidigt. Nackdelarna är att man måste” koda”.

20141216_052044

Såhär ser rapporten ut just nu.

Egentligen är det inte så svårt och man har kanske igen det när man väl lärt sig. Är det så att just du funderar på att läsa till ingenjör i framtiden så kan det vara värt att kika lite på programmet nu under jullovet, eller någon annan gång då du inte har så mycket att göra. För tro mig, ingenjörstudenter skriver rapporter. Rapport efter rapport efter rapport!

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *