En ingenjör har ett flertal verktyg som hjälper henne i hennes utbildning och senare i det yrkesverksamma livet. Många av de här verktygen har man användning av (och möjlighet att öva sig på)redan innan man påbörjar sin ingenjörsutbildning och därför vill jag presentera er för dem! 

Tekniken är en stor del av vår vardag och av stor betydelse för oss (blivande) ingenjörer. Tänk bara på en sådan enkel sak som miniräknaren. Kan du tänka dig hur jobbiga mattelektionerna skulle vara utan dem? Eller datorn, tänk dig att inte ha tillgång till google! Eller tänk dig att du behöver skriva alla dina uppsatser för hand. Teknik är så väldigt brett, det handlar om bilar, tvättmaskiner, flygplan, datorer och … allt! Jag skulle kunna fortsätta såhär väldigt länge men jag tror inte det behövs. De flesta av er förstår nog beroende vi är av tekniken idag.

themenbild-technik46

Så hur ska du kunna bli bättre på det här?
Mitt svar är: Våga prova! Grabba tag i voltmetern nästa gång ni har någon typ av elektroniklabb. Strunta i att du inte vet hur den fungerar just där och då, du är ju för sjutton där för att lära dig! Ta vara på chanserna att testa, se till att lära dig hur du rikta grafer på den där nya miniräknare, våga installera ny programvara på datorn själv och om du inte vet hur man göra så finns ju alltid google och youtube.

Du kan också läsa de andra delarna här:

Ingenjörens verktygslåda: nyfikenhet

Ingenjörens verktygslåda: kommunikation

Ingenjörens verktygslåda: grupparbeten

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *