Idag ska vi prata om något tråkigt, men viktigt. Ledsen, ibland måste en det också. Även om jag mycket hellre pratar om det svenska studentundret eller lablekar.

Ni vet det där ordet. Som en inte riktigt kan förhålla sig till. Vet inte om det är bra eller dåligt. För varje månad tar de pengar. Men om det händer något speciellt så FÅR du pengar.

Jag pratar så klart om försäkringar. Inte roligt att betala men bra att ha när DET händer. DET kan vara brand, sjukdom eller kanske olycksfall. Och då är du glad att det finns en försäkring. Tro mig, det är många studenter som inte har en hemförsäkring. Och oftast så blir det ju varken inbrott, brand eller vattenskador i din studentkorridor. Men OM t.ex. brand händer så finns det ingen annan än försäkringsbolaget som snabbt sätter in pengar på ditt konto för att du snabbt ska kunna köpa det allra nödvändigaste. Typ tandborste. Underkläder. Kläder. Och så vidare. Så. Jag rekommenderar dig att skaffa både hem- olycksfall- och sjukförsäkring. Bums. (Eller kolla om dina föräldrar betalar en barnförsäkring för dig. De brukar gälla även några år efter det att du fyllt 18).

Något som jag tror att många studenter dessutom missar är att studenter på universitet och högskolor faktiskt har en alldeles gratis skadeförsäkring (lärosätet betalar). Det innebär att du är försäkrad för skador och vissa typer av sjukdomar. Både när du åker till och från skolan och när du är där. (Hade jag kommit ihåg det när jag skar mig på en skalpell i tvåan hade jag säkert fått ut lite pengar…)

Skärmavbild 2014-11-27 kl. 07.11.29

/Tove


2 Comments

Mia · November 27, 2014 at 6:52 am

Ja det här är verkligen jätte viktigt! I Luleå har två hyreshus (för studenter) brunnit ner under ett år. En av mina klasskompisar bodde i ett av husen och som tur var hade de hemförsäkring så det fick på på hotell tills de hittade ett nytt boende. Utan försäkringen hade det blivit lite väl tajt med studiebidraget.

womengineer · November 30, 2014 at 2:05 pm

Vad bra att de tecknat försäkring! Jag känner lite väl många som inte har det. /Tove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *