Liksom Ellen har jag på senare tid saknat inspiration till att skriva. Eller kanske saknat inspiration överhuvudtaget. Jag tror helt enkelt det är så, att hösten tär på oss.

Mörkret gör mig trött.

Regnet gör mig på dåligt humör.

Den dåliga undervisningen tar bort all min motivation till att plugga.

Till råga på allt har jag gått och blivit sjuk.

Det är väl bara en sak att konstatera: jag behöver ny energi. Kanske var det också därför jag spontanbokade flygbiljetter till Sverige nästa vecka. För att besöka min familj (och njuta av det svenska regnet istället?) ett par dagar. Jippi! Helt rätt beslut. Miljöombyte är aldrig fel. Jag känner redan inspirationen börja komma tillbaka.

SustMark

Men innan Sverige-besöket finns det en sak här som måste bli klar. Jag läser en kurs, “Sustainable Innovation and Sustainable Marketing”, där vi ska analysera en start-up utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Resultatet ska sedan presenteras i form av en fem minuters lång film, som på måndag tävlar i en “Eurovision Film Contest” mot de andra gruppernas filmer.

Vår film handlar om ett svenskt företaget vid namn Retoy. De anordnar bl.a. leksaksbytaraktiviteter för barn i olika orter i landet. En superbra idé om jag får säga det själv. Istället för att bara lägga de gamla “tråkiga” leksakerna i en kartong på vinden kan man ta med dem till Retoys aktiviteter och byta sig till nya “roliga” leksaker istället. Som något annat barn har tröttnat på. Utan extra kostad. Win-win.

För att avslöja något om vår film så inkluderar den bland annat inspelat material från när vi går loss i en leksaksaffärer. Och naturligtvis även bilder från när vi själva var små!

LitenJohanna

Johanna

 


2 Comments

Mia · November 19, 2014 at 7:15 am

Det låter väldigt roligt att allt ska presenteras i en film! Snacka om att få chansen att vara kreativ :D

Plastic fantastic · December 17, 2014 at 4:48 pm

[…] veckan hade jag tenta i Sustainability-kursen som jag läst under hösten. I kursen behandlades bland annat boven plastpåsar och det pratades om olika initiativ som tas […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *